Gençler ilk kez Ata’nın huzurunda

Bünyesindeki çocuklara güvenli bir gelecek sunmanın çabasını veren İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası kapsamında Ankara ve Eskişehir’e düzenlediği üç günlük geziyle bir kez daha farkını ortaya koydu. Bitmek bilmeyen enerjisi, yardım severliği ve yüzlerce çocuğun annesi olarak tanınan İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği Başkanı Zeynep Çakmaklı’nın önderliğinde ilk kez Anıtkabir’i ziyaret eden gençler, tanıklık ettikleri nöbet değişiminde duygu dolu anlar yaşadı.

Kurtuluş Savaşı’nın ve Türk Devrimlerinin önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu – ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün Anıt Mezarını ziyaret eden gençler, şeref holü, aslanlı yol, erkek ve kadın heykel grupları, istiklâl,  hürriyet ve Mehmetçik kulesi, kütüphane, tören meydanı,  İsmet İnönü’nün lahidi, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı müzesi ile barış parkını heyecanla ve merakla gezip, inceledi. Kurtuluş Savaşı mücadelesi ile ilgili bildiklerini de pekiştiren gençler Anıtkabir’de nöbet tutan Türk Askerinin nöbet değişim törenini adeta büyülenerek izledi.

Daha sonra TBMM’de CHP Hatay Milletvekilli Mehmet Güzelmansur’un ev sahipliğinde öğle yemeğinde ağırlanan ve TBMM’yi gezen gençler, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Tesisleri’nde konaklayarak tamamladıkları Ankara turunun ardından dernek yöneticileri ve üyelerle birlikte Eskişehir’e doğru yola çıktı. Eskişehir’de Yeşim Genci ve eşi tarafından karşılanan gençler burada Bilim Sanat ve Kültür Parkı, Bal Mumu Müzesi, masal şatosu, korsan yelkenlisi, hayvanat bahçesi, Porsuk Çayı, Kent Ormanında harika saatler geçirerek, renkli bir geziyi tamamladı.

Dernek Başkanı Zeynep Çakmaklı, gezi sonrası yaptığı değerlendirmede, “Atamız Kurtuluş Savaşı’nı cephede, meydanlarda verdi. Biz de dernek olarak yanımıza öğrencilerimizi alıp ziyaretine gittik. Çok duygusal anlar yaşadık. Konakladığımız Gençlik Spor Genel Müdürlüğünün Misafirhanesi 5 yıldızlı otel gibiydi. Öğrencilerimiz Ankara’ya Eskişehir’e hayran kaldı. İlk defa şehir dışına çıktılar. Gençlerimiz üniversite tercihlerini büyük şehirde yapmayı istediklerini söylediler. Onlar için ufuk açıcı bir gezi oldu” derken, gezinin gerçekleşmesine katkı sunan İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı başta olmak üzere iş dünyasına da teşekkür etti.

Bir cevap yazın