Şehit ailesi ağladı, herkes ağladı

Kuzey Irak’taki Pençe-Kilit operasyon bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen  Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay, memleketi İskenderun’da, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkari’den Hatay Havalimanı’na, oradan da İskenderun’a uğurlanan Şehit Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay’ın naaşı, Modern Evler Mahallesi’ndeki baba evinden helallik alınmasının ardından Nihal Atakaş Camisi’ne getirildi.

Şehit Kapılay’ın naaşı, Hatay İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili’nin öğle namazına müteakip kıldırdığı cenaze töreninin ardından Karaağaç Asri Mezarlığı Şehitliği’nde toprağa verildi.

“Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganlarının yükseldiği törende şehidin ayakta durmakta güçlük çeken Annesi Sevinç Kapılay ve Babası Erkan Kapılay oğullarının tabutuna son kez sarılarak gözyaşı dökerken, yaktığı ağıtlarla yürekleri dağlayan acılı annenin ‘Kalk kuzum, sarıl ben geldim’ şeklindeki feryadı törene katılan herkese duygu dolu anlar yaşattı.

Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay’ın cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı İsmail Ergüneş, AK Parti Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel ve Sabahat Özgürsoy Çelik, Hatay Valisi Rahmi Doğan, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, İskenderun Kaymakam Vekili ve Payas Kaymakamı Polat Kara, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Bir cevap yazın