Tarihi yolculuk saat 11’de başlıyor

Hatay’ın dünyayla deniz yolu bağlantısını sağlayacak olan Hatay Deniz Otobüsü(HADO) 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gerçekleştireceği ilk sefer için saat:11.00’de mavi sulara açılacak. Kardeş şehirler Hatay ve Girne’yi buluşturacak olan HADO’nun ilk seferi Antakya Medeniyetler Korosu konseri ile taçlanacak.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 18 Mayıs Çarşamba günü saat:18.00’de HADO bilgilendirme toplantısı düzenleyecek.

19 Mayıs Perşembe günü saat 11.00’de Arsuz Madenli Yat Limanı’nda Girne’ye hareket edecek olan gemide aynı gün saat 08.00’den itibaren gümrük işlemlerine başlanacak. Geminin ilk seferine tanıklık edecek olanlar 19 Mayıs’ta saat:20.30 da Girne Amfi Tiyatro’da Girne Belediyesi ev sahipliğinde konserde ağırlanacak.

HADO’nun Akdeniz’in uluslararası sularında şanlı bayrağımızı dalgalandıracak olmasının heyecanını yaşadığını anlatan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Hatay Deniz Otobüslerimizin KKTC’ye seferlerine başlaması dolayısıyla kardeş şehrimiz Girne Belediyesi organizasyonda, Medeniyetler Korosu Girne’de konser verecek. 2012’de Nobel Adayı olan koromuzun konserine Kıbrıs’ta yaşayan tüm Hataylı hemşehrilerimi ve kıymetli Kıbrıslıları bekliyoruz. Girne Belediye Başkanı Sayın Nidai Güngördü’ye teşekkür ediyorum” dedi.

Yolculuk 5 saat sürecek

Hataylı Kıbrıs gazilerinin onur konuğu olacağı ilk seferde, şehrin farklı kesimlerinden birçok temsilci yer alacak. Gazilerle birlikte Kıbrıs’ta çocukları okuyan aileler, gençler, öğrenciler, milletvekilleri, belediye başkanları, mülki ve idari amirler, bazı resmi kurum ve kuruluşların idarecileri, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, çiftçiler, muhtarlar, esnaf temsilcileri ve basın mensupları Sinan Paşa gemisi ile Girne’ye ‘merhaba’ diyecek.

5 saat sürecek yolculuğun ardından Hatay’dan çıkan kafilenin saat 16.00’da Girne Limanı’na ulaşması bekleniyor. Aynı günün akşamında Antakya Medeniyetler Korosu, Girne amfi tiyatroda konser vererek HADO’nun ilk seferini sanatla taçlandıracak.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’nün ev sahipliğinde gerçekleşecek programın ikinci gününde Hataylı konuklar, Girne Şehitliğini ziyaret ettikten sonra Hatay’a hareket edecek.

Bir cevap yazın