AB Büyükelçisi yeniden Hatay’da

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer – Landrut ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Büyükelçi Landrut’a ziyaretinde Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilcisi Büyükelçi Devrim Öztürk de eşlik etti.

Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette misafirleriyle bir süre sohbet eden Vali Doğan, “Hoş geldiniz, sizleri tekrar kardeşliğin ve hoşgörünün şehri, kadim şehir Hatay’da ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim” dedi.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Landrut, Vali Doğan ile Hatay’da tekrardan bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek, “Suriye’deki savaş mağduru insanlara insani yardım ve Cilvegözü sınır kapısı açısından Hatay bizim için önemli bir şehir olduğu için yine buradayız” derken, yoğun programı içerisinde kendilerine zaman ayırdığı için Vali Doğan’ a teşekkür etti.

Büyükelçi Meyer-Landrut ve beraberindeki heyet, daha sonra Reyhanlı’da bulunan Birleşmiş Milletler Yardım Yükleme Merkezi’ni gezip, bilgi aldı.

Bir cevap yazın