Fuat Tosyalı’den İSTE’lilere başarı iksiri!

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde bu yıl 7’si düzenlenen Teknoversite Günleri, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’nın konuşmacı olduğu konferansla start aldı. İki gün sürecek olan etkinlikler kapsamında İSTE Mimarlık Fakültesi Turkuaz Salonda öğrencilerle buluşan çelik duayeni Tosyalı, kendi yaşam öyküsünden örneklerle süslediği konuşmasında, öğrencilere iş ve özel yaşamda başarılı olmanın sırlarını aktarmanın yanısıra, altın değerinde tavsiyelerde de bulundu.

İSTE Rektörü Tolga Depçi’nin selamlama konuşmasının ardından söz alan Fuat Tosyalı, gençlere, ‘para kazanmayı hedeflemeleri yerine, ‘fark yaratmaları’ gerektiği yönünde öğüt verdi.

Gençlerin doğru zamanda, doğru kararlar alarak çok başarılı olabileceklerine inandığını ifade eden Tosyalı, üniversite gençliğinin, geleceğimiz için çok önemli bir yapıya sahip olduğunu önemle vurguladı.

Gençlerle buluşmanın heyecanını yaşadığını ifade eden Fuat Tosyalı, “Doğru ilişkilerden kopmayın. Burada edindiğiniz dostluklar sizin en büyük sermayenizdir. Bir yola çıkarken hedefinizi belirleyin ve o hedef doğrultusunda da en iyisini yapmak için çok çalışın. Sadece hayal kurmak yetmiyor, gerekli çabayı da göstermek lazım İş yaşamında üç mekanizma vardır. Trende liderlik edenler, takip edenler ve bu trendi engellemeye çalışanlar! Sizler o trendi yaratmaya çalışın. Hiç yılmayın, düştüğünüzde tekrar ayağa kalkın. Başarısızlık sizi üzmesin, o tökezleme bir gün size büyük bir avantaj sağlayacak. Sizleri de başarıya taşıyacak olan yegane olay, çok çalışmanız olacak. Takımın bir parçası olun, taraftarı olun. Bu çok değerli bir davranış. O yüzden bıkmadan usanmadan çalışın, işinize odaklanın.. Mükemmelin daha mükemmeli vardır, unutmayın” dedi.

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, sürdürülebilirliğin Tosyalı Holding’in en önemli gündem maddesi olduğunu ifade ederek, “Sanayide, üretim ve istihdam tek başına yetmez. Bu çerçevede çevreci yatırımları, teknolojiyi, kültür ve sanatı da ekliyoruz. Artık fabrikalarımızdan siyah duman tütmüyor. Çevreci yatırımları, çevreci yöntemleri şirketlerimizin tüm katmanlarında kullanıyoruz. Çeliğin işlenirken ortaya çıkan ateşli görüntüleri de artık göremeyeceksiniz. Çünkü bunlar da işlenecek, enerjiye dönüşecek. Örneğin, Sarıseki Tesisi ile, daha düşük elektrik enerjisi tüketimi sağlayan Quantum Furnace teknolojisinin Türkiye’deki ilk kullanıcısı Tosyalı olacak. Bizim hedefimiz sıfır karbon! Sürdürebilirliği sağlama adına tüm kanalları zorluyoruz. Hedefimiz her zaman insana ve çevreye yatırım oldu” diye konuştu.

‘Yüzlerce buluşumuz var’
Ögrencileri Tosyalı Holding bünyesinde önemli hizmetler veren Tosyalı Akademi ve Tosyalı AR-GE Merkezine davet eden Fuat Tosyalı, “Burada yüzlerce buluşumuz var. Öğrencilerimizle burada buluşuyoruz, bizim ulaştığımız teknolojik seviyeye taşıyoruz. Kültür ve sanat alanında geri dönüşüm sanatçılarını bir araya getirdik. Kendilerine metaryal desteği veriyoruz. Bu eserler hazırlandığında satabiliyorlar, olmadı hepsini temin edebilme garantisi veriyoruz. Tosyalı Algerie tesisimizin bulunduğu Cezayir’in kültür mirasına da katkı sağlıyoruz. Bu şekilde çok çalışmamız var. Muazzam bir kaynak aktarıyoruz” dedi.

Başarının her zaman yanlarında olmasını dilediği öğrencilerden büyük alkış alan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’ya konuşmasının ardından İSTE Rektörü Prof.Dr. Tolga Depci teşekkür plaketi takdim etti.

 Konferansın ardından Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ve protokol heyeti, İSTE öğrencileri ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan stantları gezdi.

Etkinliğe, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İSTE Rektörü Prof.Dr. Tolga Depci, Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Jandarma Komutanı Kd.Yüzbaşı Yusuf Yıldırım, Yükseliş Koleji kurucusu Nuri Üysen, Genel Müdür Aykut Davut Öktem, işadamları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Bir cevap yazın