İmzalar Mesleki Eğitim İşbirliği için atıldı

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, meslek odaları ve STK’larla yaptığı işbirliği protokolüne bir yenisini daha ekledi. Bu Kapsamda İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile ‘Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü’ imzalayan İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, protokol kapsamında lise mezunlarına yönelik 27 haftalık bir uygulama eğitimi gerçekleştirecek.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve İskenderun İlçe Milli Eğitimi Müdürü Ali Haytaz ile birlikte protokole imza tan İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Yıldırım  ‘Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü’ ile ilgili veridği bilgide, “Lise mezunlarına yönelik düzenlenecek olan 27 haftalık programla, İskenderun’daki Mesleki Teknik Anadolu Liseleri ve Mesleki Eğitim Merkezleri’nde eğitim gören öğrenciler, işyerlerinde eğitim aldıktan sonra Meslek Lisesi mezunu olabilecekler. Bu iş yerlerine çırak başına asgari ücretin yarısı kadar devletimiz tarafından katkı sunulacaktır. Bu katkının tamamı işverenden öğrenciye aktarılacaktır. Protokol kapsamında lise mezunlarına yönelik programa kayıt olmak isteyen lise – üniversite mezunları ile bir iş yerinde çalışan çıraklar en yakın Mesleki Teknik Anadolu Lisesine veya mesleki Eğitim Merkezlerine müracaat edilebilecekler” dedi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise, ekonomiye değer katan istihdam projelerine her zaman destek olduklarını belirterek, “Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü ile şehrimizde kalifiye ve vasıflı elemanlar yetişecektir. Bu kişilerin iş ve meslek sahibi olacaklarına inanıyoruz. Projenin hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın