Engelsiz atölyede emek sergisi

İskenderun Kaymakamlığı ve İskenderun Belediyesi işbirliğinde 10-16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Engelliler Haftası kutlama programı  ‘Engelliyim Engel Tanımam Atölyesi’nde düzenlenen sergi açılışı ile start aldı.

İskenderun Belediyesi tarafından özel bireyler için verilen kahvaltı programı sonrası gerçekleşen açılışa İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İskenderun İlçe jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Yıldırım ve vatandaşlar katıldı.

Tüm engellerin sevgiyle aşılabileceğini ifade eden İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, “Engelli olmak, asla engel değildir. Engellilikten kurtulmanın başlıca yolu; engelleri aşacağınıza inanmakla başlar. Bütün zorluklara engel olmak için birlikte inanıyor ve başarmak için de birlikte gayret ediyoruz. Sizlere sadece bugün değil her gün değer veriyoruz. Sevgiyle her engelin ve her zorluğun üstesinden gelmek için daima hazırız” dedi.

Engelliler Haftası’nı ‘Sevgi ile Engelsiz Yarınlara Hep birlikte’ mottosuyla kutlayacaklarını ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da, “Engelli vatandaşlarımızın başkalarına muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları ve daha iyi hayat şartlarına kavuşabilmeleri için yaptığımız çalışmalar, toplumsal ilgi ve duyarlılığımız ile hız kazanacaktır. Engelli insanlarımızın yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Mutlu ve huzurlu bir toplum olmanın yolu, bireylerin hayatı paylaşarak birbirlerinin sorunlarına duyarlı olmasından geçer. Engelli insanlarımızı anlamaya ve yalnızca bir gün değil her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmeye çalışmalıyız. Bunun için İskenderun Belediyesi olarak her zaman onların yanlarında olup yaptıkları çalışmalara destek oluyoruz. Bugün de ‘Engelliyim Engel Tanımam Atölyesi’nde engelli kardeşlerimiz kendi elleri ile yaptıkları el işi göz nuru çalışmalarını sergileyecekler. Tüm vatandaşlarımızın gelip atölyemizi ve içinde bulunan sergimizi ziyaret etmelerini istiyorum” dedi.

 İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve ilçe protokolü açılışın ardından, engelli vatandaşların hazırladıkları el emeği göz nuru ürünleri inceledi.

Bir cevap yazın