Bütün şarkılar anneler için

İskenderun Belediyesi Musiki Derneği Türk Sanat Müziği Kadınlar Korosu’nun düzenlediği  ‘Anneler Günü Bahar Konseri’nde tüm şarkılar anneler için seslendirdi.

Şef Sevil Oğuz yönetiminde, İskenderun Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki konserde annelere duyulan sevgi, minnet ve özlem ifadeleri Türk Sanat Müziği ezgilerinin diliyle anlatıldı.

Anneler ve anne adaylarının yoğun ilgi gösterdiği konseri İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve Eşi Dr. Ayşenur Yönden, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı ve Eşi Arife Tosyalı, İskenderun Belediyesi Musiki Derneği Başkanı Can Teymur ve eşi Meri Teymur ile çok sayıda vatandaş dinledi.

Gecenin açılış konuşmasını yapan İskenderun Belediyesi Musiki Derneği Başkanı Can Teymur, tüm fedakâr ve cefakâr annelerin Anneler Gününü kutlayarak, “Müzik dolu günleri o kadar çok özledik ki. 2 yıllık hep birlikte yaşadığımız pandemi döneminin ardından özlemle beklediğimiz o günlerin ilk konseri için, çok anlamlı bir günde derneğimizin kadınlar korosu ile huzurlarınızdayız. 37 yıllık bir müzik geçmişine sahip olan derneğimiz bünyesindeki korolar içerisinde Kadınlar Koromuzun özel bir yeri var. Anneler Günü konserimizin yanı sıra Pazar günü yine burada vereceğimiz konserimizde Adana Öğretmenler Korosu misafirimiz olacak. Birlikte vereceğimiz konserin ardından 18 Mayıs’ta da Adana’da biz onlara konuk olacağız ve orada bir konser vereceğiz. Bu hafta içiresinde güzel müzik günleri yaşatacağız. Bu vesileyle tüm annelerimizin Anneler Gününü kutluyorum. Başka Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım ile vatanımız için şehitlik mertebesine ulaşmış şehitlerimizin annelerinin önünde saygıyla eğiliyorum. Başımızın tacı annelerimizi Allah daim etsin” dedi.

Müzik dolu, unutulmaz bir konseri şarkılara eşlik ederek dinleyen katılımcılar, özenle hazırlanan konserin sonunda Türk Sanat Müziği Kadınlar Korosu’nu dakikalarca ayakta alkışladı.

Başarıyla tamamlanan konserin ardından İskenderun Belediyesi Musiki Derneği Başkanı Can Teymur, korodaki kadınlara çiçek takdim ederek hem anneler günlerini kutladı, hem de muhteşem konserden dolayı teşekkürlerini iletti.

Bir cevap yazın