İskenderun ve Arsuz’da yatırım yapmak isteyenler dikkat!

İskenderun Milli Emlak Müdürlüğü İskenderun’da 14 adet kamu konutunun satışı ile İskenderun ve Arsuz’da 3 taşınmazın kira ihalesini gerçekleştirecek. İskenderun 2. ve 3. Mıntıkada bulunan, mülkiyeti Hazineye ait kamu konutlarının satışı ile Arsuz’a bağlı Madenli ve Karahüseyinli Mahalleleri’ndeki 2 adet taşınmaz ile İskenderun 1. Mıntıkada bulunan 1 adet taşınmazın kira ihaleleri 23 – 24 Mayıs tarihleri arasında açık teklif usulüyle gerçekleşecek.

Arsuz’a bağlı Madenli Mahallesi’nde bulunan taşınmazın 5 yıl, Karahüseyünli Mahallesindeki taşınmazın ise 3 yıl süreyle mevsimlik tarım yapmak amacıyla kiraya verileceği, İskenderun 1’nci mıntıkada bulunan taşınmazın iş yeri olarak 3 yıl süreyle kiraya verileceği ihale 24 Mayıs’ta saat 9.00’da başlayacak olup, 3 taşınmazın tahmin edilen kira bedeli ise yaklaşık 511 bin lira olarak açıklandı.

Lojman satışlarından KDV alınmamasının yanısıra satışı yapılan taşınmazların da 5 yıl süreyle emlak vergisinden muaf tutulacağı belirtilen 14 taşınmazın satış ihalesi ise 23 Mayıs’ta gerçekleşecek. İstekliler şartnamede yazılı belgeleri eksiksiz olarak ihale saatinden önce ihale komisyonuna teslim ederek, ihale saatinde komisyon huzurunda hazır bulunmaları gerekiyor.

Bir cevap yazın