Minik eller, atıklara meydan okudu!

Arsuz Gökmeydan Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri ‘Çöptü Ne Oldu?’ adlı E-Twinning Projesi kapsamında harika bir etkinliğe imza attı.  Atık malzemeleri geri kazanmak, çevre bilinci oluşturmak ve geri dönüşümün önemini kavramayı amaçlayan proje sayesinde öğrenciler kullanılmış plastik, cam kağıt, metal atıkları ve mutfaktan çıkan organik atıkları kullanarak oluşturdukları yeni tasarımlarla hem geri dönüşüme katkı sundu, hem kuşlar için barınma ve beslenme imkanı sağladı, hem de doğanın korunması konusunda farkındalık yarattı.

‘Komposr gübre, kuş evi ve yemliği, atık pil kutuları ve kalemlik’ gibi tasarımlarla atıkları yeniden kullanılabilir hale getiren öğrenciler, Web 2.0 araçlarının kullanıldığı E-Twining projesini Arsuz bölgesinde bulunan 5 okulda eş zamanlı olarak gerçekleştirdi.

Yaratıcılıklarını gerçekleştirdikleri proje ile geliştirerek tasarım becerilerini, problemlere farklı çözüm yolları bularak öğrenen öğrencilere projede koordinasyonluk görevini üstlenen Görsel Sanatlar öğretmeni Meral Göden, öğrencilerinin eğlenerek öğrendiklerini ve tüm etkinliklerini başarıyla tamamladıklarını ifade etti.

Bir cevap yazın