Bayramınız kemerli olsun!

İskenderun’da İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan “Bayramınız Kemerli Olsun” mottosuyla trafikte emniyet kemeri kullanımının önemine dikkat çekmek ve farkındalığın artırılmasına yönelik emniyet kemeri denetimi start aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun koordinesinde ülkemiz genelinde tüm il ve ilçelerde eş zamanlı olarak gerçekleşen Trafik Güvenliği ve Emniyet Kemeri Denetimleri kapsamında İskenderun’da da Şehit Pamir Caddesi üzerinde düzenlenen etkinliğe İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Volkan Yeter, Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Komiser Tayfun Bülbül ve trafik ekipleri katıldı.

İskenderun Kaymakamlığı uhdesinde ve İlçe Emniyet Müdürlüğü koordinasyonuyla kentimizin muhtelif noktalarında gerçekleştirilen etkinlikte, Trafikte emniyet kemeri kullanımının kaza sonrası can kaybını yüzde 45, ağır yaralanma riskini ise yüzde 60 oranında azalttığına dikkat çekilerek, konu ile ilgili olarak hazırlanan broşür ve çeşitli hediyeler protokol tarafından araç sürücülerine dağıtıldı.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, yaya yoluna da dikkat çektikleri etkinlikte, broşür dağıttıkları araçlarda emniyet kemeri kontrolü yaparken, trafik kurallarına uyan sürücülere ‘Emniyet kemeri taktığınız için teşekkür ederiz” dedi.

Kurallara uymayan sürücüleri de uyaran Kaymakam Yönden ve Müdür Güneş, vatandaşların bayramlarını kutlamayı da ihmal etmezken, Kaymakam İskender Yönden “Ramazan Bayramı münasebetiyle Emniyet ve Jandarma ekiplerimiz trafikte emniyet kemeri kullanımını yaygınlaştırmak ve emniyet kemeri önemine dikkat çekmek amacıyla “Bayramınız Kemerli Olsun” mottosuyla görevinin başında olacaklardır. Bayram tatilini sevdiklerinin yanında geçirmek amacıyla yola çıkacak tüm vatandaşlarımıza kazasız belasız hayırlı yolculuklar diliyor, trafik kurallarına harfiyen riayet edilmesini önemle rica ediyoruz” dedi.

Bir cevap yazın