Çocuklar için kitap fuarı

Hatay Valisi Rahmi Doğan, kapılarını bugün çocuklar için açan İskenderun Belediyesi Çocuk Kitapları ve Çocuk Bilim Şenliği Fuarı’nı ziyaret etti. İskenderun Anıt Alanı’nda 15 – 24 Nisan tarihleri arasında, 60 yayınevi, 40 stant ve 20 yazarın katılımıyla gezilebilecek olan fuar çocuklara hem kitap okumayı sevdirecek, hem onları yazarlarla bir araya getirecek, hem de çeşitli oyunlarla eğlenceli vakit geçirmelerine fırsat tanıyacak.

Fuarın amacının çocukların eğlenerek öğrenmelerini ve kitap okuma alışkanlıkları edinmelerini sağlamak ve gelişimlerine katkıda bulunmak olduğunu söyleyen İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, çizgi filmler, müzikal oyunlar ve söyleşilerin yanı sıra bir çok etikliğin yer alacağı fuarın 10.00 – 22.00 saatleri arasında gezilebileceğini ifade etti.

Başkan Tosyalı sadece İskenderun değil, Hatay’ın 15 ilçesinden fuara katılım beklediğini belirterek, belediye olarak eğitime katkı vermeye devam edeceklerini söyledi.

Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel’in de eşlik ettiği Vali Doğan, fuarda kitapseverler ile sohbet ederken, “Çocuk ve kitaba yapılan yatırım geleceğe yapılacak en güzel yatırımdır” dedi.

Bir cevap yazın