Çelikten aldığı güçle yükselen bir büyüme grafiği çizen MMK Metalurji , Temmuz 2021’de Sıcak Haddeleme Tesisisi’nin devreye girmesiyle hem ekonomiye, hem de istihdama değer kattı. 2021 Nisan ayında 1097 olan çalışan sayısını, 2022 Mart ayı itibarıyla 1600’e yükselten ve pandemi şartlarına rağmen yaklaşık 500 kişiye daha istihdam yaratan MMK, yılsonunda minimum karbon ayak izi ile temiz yeşil çelik üretimi için tüm hazırlıklarını tamamlama hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.
MMK Ceo’su Denis Kvasov, küresel ölçekte rekabet edebilecek bir konuma ulaşma hedefleri kapsamında 2022 planları ve mevcut kapasite ve verimliliği arttırma hedeflerinden bahsederken, pandeminin etkilerine rağmen elverişli ekonomik koşullar yaratmak için aldıkları tedbirlerden bahsetti.
2021 yılında sıcak tesisin devreye girmesi ve piyasada arz sıkıntısı yaşayan çelik sektöründe durmaksızın çalışarak sektörün ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını anlatan Kvasov, “2020 yılında başlayan pandeminin etkileri öngörü yapmayı zorlaştırırken zaman zaman düşen ama genelde yukarı giden bir piyasa yaşadık. Ancak hızlı bir adapte süreci ile 2020 yılını olumlu geçirdiğimiz gibi 2021 için de planladıklarımızı, 2021 Temmuz ayında gerçekleştirme şansı bulduk. 2021 yılı itibariyle ekonomik koşulların ciddi oranda elverişli ortam yaratması ve Türkiye ekonomisi ile küresel ekonomilerin Covid 19 salgının yarattığı koşullara başarılı bir şekilde uyum sağlanması gibi bizi yeniden sıcak çelik tesisimizi faaliyete geçirmeye yöneltti. Özellikle 2020 yılında ertelenen talepler ve hükümetlerin salgına yönelik karantinalar sırasında ekonomilerini desteklemek adına aldıkları önlemler çerçevesinde biriken paraların piyasalara yarattığı etkiler altyapıların yapılmasına yönelik kararlar, sıcak sac için hem Türkiye’de hem de ihracat pazarlarında güçlü bir talebin ortaya çıkmasını sağladı. MMK Metalurji Ailesi olarak yakaladığımız fırsatı başarıyla hayata geçirdik ve Sıcak Çelik Tesisimizi devreye aldık. 2021’deki başarılarımız sıcak tesisimizin devreye girmesi ve piyasada arz sıkıntısı olan çelik sektöründe de durmaksızın çalışarak sektörün ihtiyaçlarını karşılamaya çalışarak geçirdik. İhracatta da çok büyük başarılar emde ettik. Ürettiğimiz ürünün neredeyse yarısına yakınını ihracat pazarlarına yönlendirdik. 2021 yılında 1097 olan çalışan sayımızı 2022 Mart ayı itibariyle 1600 yaparak yaklaşık 500 kişiye daha istihdam yarattık. 2022 yılında da üretmeye, ihracata ve katma değer yaratan işleri hayata geçirmeye ve istihdama önem veriyoruz. Üretim tesislerimizde minimum karbon ayak izi ile temiz yeşil çelik üretimi için tüm hazırlıkları tamamlamış olmak istiyoruz. Mevcut kapasitemizi ve verimliliğimizi arttıracak yatırımlarımıza da devam edeceğiz. Ancak bu şekilde küresel ölçekte rekabet edebiliriz” dedi.