Tosyalı Sarıseki tesisinin ilk ziyaretçileri olmak ‘İSTE’diler

İskenderun Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrenci ve öğretim üyeleri, üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında Tosyalı Holding’in en yüksek mühendislik teknolojileri kullanarak inşa ettiği Sarıseki yatırımını inceledi.

Araştırma-geliştirme, teknoloji ve inovasyon kavramları odağında sanayi kuruluşlarıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, Türkiye’de hali hazırda devam eden en büyük yatırım şantiyesi de olan ve Türkiye’de ilk kez EAF Quantum teknolojisinin kullanıldığı yatırımı gezen İSTE Heyeti, yetkili mühendisleri eşliğinde dev tesisin tüm aşamalarını inceleme fırsatı buldu.

Tosyalı Holding yetkilileri, teknoloji ve inovasyon ile şekillenen tesiste İSTE öğrenci ve öğretim görevlilerini ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, üniversite ve sanayi işbirliğinin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini ifade etti.

Başlangıçta hurdadan üretim yapacak olan Sarıseki Tesisi, orta vadede ise madenden çelik üretimine geçecek. Toplam yatırım büyüklüğü 2,5 milyar doları bulacak tesis devreye girdiğinde, 4 milyon ton/yıl yassı çelik üretecek ve 1.300 kişiye doğrudan istihdam sağlayacak. Endüstri 4.0 uygulamalarını üretim süreçlerine entegre edecek tesis, dijital dönüşümün dünya çelik üretimindeki en iyi örneklerinden biri olacak.

Bir cevap yazın