İskenderun Belediyesi’nde toplu sözleşme imzalandı

İskenderun Belediyesi, Hizmet-İş Sendikası ile kadrolu işçilerine 2022 yılında yüzde 37 zam yapılmasına yönelik Toplu İş Sözleşmesi’ni imzaladı.

Hizmet-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Yetim ile birlikte sözleşmeye imza atan Başkan Tosyalı, İskenderun’a birlikte hizmet ettiği tüm personele gayretleri ve çabalarından dolayı teşekkür ederek, imkanları elverdiği şekilde her zaman çalışanlarının yanında olduklarını söyledi.

Her zaman işçi ve emekçilerin yanında olduğunu söyleyen İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası üyesi olup İskenderun Belediyemiz de istihdam edilen kadrolu işçilerimizin; 2022-2023 yıllarını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerini mutabakatla sonuçlandırdık. Bu kapsamda kadrolu İşçi Kardeşlerimizin maaşına 2022 yılı için toplamda %37 zam yapılması ve diğer ücret, sosyal hak ve ikramiyelerindeki önemli artış konusunda mutabakata varılmıştır. Ayrıca, sendikamızla yaptığımız görüşmelerde çalışanlarımızın önümüzdeki dönem gerçekleşecek enflasyonun altında ezdirmemek için TÜİK’in 2022 yılı sonunda açıklayacağı yıllık TÜFE oranında artış da yapacağız. Göreve geldiğimizden bu yana, gerek İskenderun’a hizmet noktasında, gerekse de insan kaynağımızın huzur ve mutluluğu anlamında maksimum çaba ve mesai harcıyoruz. Bu çalışmalarda tüm personelimizin gayretine, çabasına her zaman şahidiz. Bugün de, bugünden sonra da belediyemizin vatandaşımıza olan sorumluluklarını unutmadan imkânlarımızın elverdiği en üst sınırda, çalışanımız ve değerli ailelerinin mutluluğu için azami gayret göstereceğimizi bir kere daha vurgulamak isteriz. İmzaladığımız bu Toplu İş Sözleşmesinin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan dilerim” dedi.

Bir cevap yazın