Hatay’a Değer Katan 7 bin 683 Kadın!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB)Hatay Kadın Girişimciler İl İcra Kurulu Başkanı Yeşim Ugutmen, TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu düzenlen 32’nci Değer Katan Kadın Girişimciler’ toplantısına katıldı.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk başkanlığında videokonferans yöntemiyle gerçekleşen toplantıya TOBB Hatay ve TOBB Kırşehir Kadın Girişimci Kurulları, icra Komiteleri ve İl Kurul üyeleri katıldı.

TOBB Hatay Kadın Girişimciler İl İcra Kurulu Başkanı Yeşim Ugutmen’e İTSO’da İskenderun Teknik Üniversitesi’nden TOBB’un Akademik Danışmanı Prof. Dr. Nazif Çalış, Yönetim Kurulu Üyesi Gülser Yiğit, İTSO Genel Sekreteri Figen Gül Dönmez de eşlik etti.

Toplantıda Hatay Kadın Girişimciler İl İcra Kurulu olarak il genelinde kadın girişimciliğinin desteklenmesi ve güçlenmesi adına yaptıkları projeler ve 2022 hedeflerini anlatan Ugutmen, “Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(HESOB)’dan alınan güncel bilgilere göre kayıtlı toplam üye sayısı 44 bin 393 iken kayıtlı kadın esnaf sayısı ise 7 bin 683’tür.15 ilçeden oluşan ilçemizde 6 TSO, 1 DTO ve 3 tane de Ticaret Borsası vardır. TOBB Hatay İl Kadın Girişimciler Kurulumuz 225 üyeden oluşmaktadır. Hatay’da TOBB’a kayıtlı şirketlerin sayısı yaklaşık 18 bin 500’dür. Kadın Girişimciler olarak Hatay’a değer katmaya devam edeceğiz. Toplantımıza katılan İl Başkanlarımıza ve icra komitesine teşekkür ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın