Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün “21. Devlet Türk Sanatları Yarışması” Konulu Duyurusu

Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün “21. Devlet Türk Sanatları Yarışması” Konulu Duyurusu

Kültür ve Turizm Bakanlığınca “Hüsn-i Hat”, “Tezhip”, “Minyatür”, “Çini”, “Ebru”,  “Kalemişi”, “ Katı”  kategorilerinde 21. Devlet Türk Sanatları Yarışması düzenlenecektir.

Söz konusu yarışmaya ilişkin bilgi ve şartname, https://gorselsanat.ktb.gov.tr/ adresinde yer almaktadır.

Katılım koşulları;

  • 21. Devlet Türk Sanatları Yarışması; yarışmanın Seçici Kurul Üyeleri ile Seçici Kurul Üyeleri’nin birinci derece yakınları dışında, Kültür ve Turizm Bakanlığı merkez ve taşra örgütü çalışanları dahil, yarışmanın son başvuru günü itibarıyla 18 (on sekiz) yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına açıktır.
  • Her katılımcı yarışmaya, daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış ya da sergilenmemiş bir (1 adet) eseriyle ve sadece bir kategoride katılım sağlayabilir.
  • Yarışma başvuru süreci; bilgisayar ortamında çevrimiçi başvuru olarak başlayacak ve devamında başvuru eserinin nihai değerlendirmesi için eser toplama merkezine tesliminden meydana gelen iki aşamadan oluşacaktır. Çevrimiçi başvurunun ardından ilk elemeyi geçen katılımcılar, başvuru eserini nihai değerlendirme için son teslim tarihi itibarıyla eser toplama merkezine teslim etmemeleri halinde başvuru yapmamış olarak kabul edilecektir.
  • Seçici Kurul toplama merkezine teslim edilen başvuru eserlerini birebir inceleyerek nihai değerlendirmesini gerçekleştirecektir.
  • Başvuru eserinin daha önce herhangi bir yarışmalı sergiye (sosyal medya, youtube vb. platformlarda düzenlenen yarışmalar da dâhil) katılmış olduğunun tespiti halinde ilgili eserin adaylığı/başvurusu/her türlü kazanımları derhal iptal edilecektir.
  • Katılımcılar, başvuru eserlerinin özgün olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılırlar. Bu konuda çıkacak bir anlaşmazlık ve tereddüt durumunda tüm sorumluluk başvuru sahibine aittir.
  • 21. Devlet Türk Sanatları Yarışması ile ilgili tüm güncellemeler ve bilgilendirmeler, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın resmi internet sitelerinde (http://guzelsanatlar.ktb.gov.tr/ ve https://gorselsanat.ktb.gov.tr /) aktif olarak duyurulur. Başvuru eseri ödüle veya sergilemeye değer bulunan katılımcılara, lüzumlu hallerde, başvuru sisteminde belirttikleri e-posta adresine gönderilen iletiler ve ekleriyle gerekli bilgilendirmeler yapılır. Katılımcıların, çevrimiçi başvuru sistemine giriş yaptıktan sonra sistemde belirttikleri e-postalarını ve http://guzelsanatlar.ktb.gov.tr/ ile https://gorselsanat.ktb.gov.tr/ adreslerini her gün takip ettikleri kabul edilir.
  • Kültür ve Turizm Bakanlığı gerekli gördüğü takdirde yarışma takvimi üzerinde değişiklik yapabilir veya yarışmayı iptal edebilir.
  • Yarışma katılımcıları; çevrimiçi olarak sistemden yarışmaya başvurduğu andan itibaren bu şartnamedeki tüm koşulları peşinen kabul etmiş sayılırlar.

Ödüller;

             Başarı Ödülü : 3’er adet olmak üzere; 20.000 TL + Başarı Belgesi

             Mansiyon       : 3’er adet olmak üzere;   5.000 TL + Mansiyon Belgesi 

             Sergileme       : 1.000 TL + Katılım Belgesi verilecektir.

  • Ödül alan başvuru eserlerinin sahipleri, ödül töreni ve sergi açılışında bizzat bulunarak belgelerini almalı veya yerine bir vekil tayin etmek zorundadır. Aksi halde yarışmacının para ödülü ile başarı belgesi Bakanlıkça iptal edilecektir.
  • Yarışma sonuçları, Kültür ve Turizm Bakanlığı resmi internet sitelerinden (www.ktb.gov.trwww.guzelsanatlar.ktb.gov.trduyurulacaktır.
  • Şartnamede belirtilen ödüller, yarışma sonuçları açıklandıktan sonra, hak sahiplerinin yazılı olarak bildirecekleri kişisel banka hesap/IBAN numaralarına gönderilecektir. Hak sahibinin belirtilen sürede hesap numarasını bildirmemesi durumunda ödül bedeli, 2022 yılı sonunda zaman aşımına uğrar. Zaman aşımı durumunda hak sahibinin ödül, telif vb. herhangi bir talebi olamaz.

Bir cevap yazın