Hatay’da hava durumu potansiyel tehlikeli!

Türkiye genelinde olduğu gibi Hatay’da da etkisini hissettiren soğuk hava ve kar yağışı devam ederken, Meteoroloji’den Hatay dâhil 9 il için sarı kodlu uyarı geldi.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük bölümünde yoğun kar yağışı, soğuk hava ve buzlanma beklenirken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden 24’ü turuncu, aralarında Hatay’ın da olduğu 9 il için sarı kodlu olmak üzere 33 il için uyarı geldi.

Beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle Meteoroloji, Adana, Adıyaman, Antalya, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Gaziantep, Giresun, Mesin, İstanbul, Kocaeli, Malatya, K.Maraş, Ordu, Sakarya, Samsun, Tokat, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Batman, Yalova ve Kilis’i “turuncu kod” ile uyardı.

Ayrıca, Hatay, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Sivas, Yozgat, Aksaray ve Osmaniye için de “sarı kod” ile uyarı yapıldı.

Hatay’da yağışların kıyı kesimlerde kuvvetli (21-50 kg/m2) yağmur ve sağanak, 200 m üzeri rakımlı yerlerde yer yer yoğun olmak üzere kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Sarı kodlu uyarı nedir?

Sarı, havada “potansiyel tehlike durumu”na işaret ediyor. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağan dışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli davranılması uyarısında bulunuluyor.

Bir cevap yazın