Suçıkağı’nın suyu buz kesti!

Soğuk hava dalgasının etkisini sürdürdüğü İskenderun’da buzlanmadan dolayı şebeke boruları tıkanan Suçıkağı Mahallesi’nde vatandaşların su sıkıntısı arasöz ve su tankeri ile giderildi.

Karlı havanın ardından dondurucu soğuk nedeniyle yaşanan su kesintisi yüzünden zor günler yaşayan mahallelinin imdadına İskenderun Orman İşletme Müdürlüğü ile İskenderun Belediyesi Makina İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri yetişti. Halkın mağduriyetini gidermek için ekipler depolara su takviyesi yaparken, vatandaşlar da evlerine kovalar ve damacanalarla su taşıdı.

Suçıkağı Mahalle Muhtarı Yaşar Çelen, mahalleye bağlı Kandil ve Yalak mevkiinde kar yağışı ve buzlanmadan dolayı su sıkıntısı yaşandığını belirtirken, “Şebekedeki buzlanmadan dolayı su mağduriyeti yaşayan vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi talimatı veren İskenderun Belediye Başkanımız Sayın Fatih Tosyalı’ya ve çalışma ekibine, İskenderun Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine ve kapanan yollarımızı büyük bir uğraştan sonra ulaşıma açan Hatay Büyükşehir Belediyesi ekiplerine, HATSU ekibine ve su mağduriyetinin giderilmesinde emeği geçen herkese her bir mahallelim ve şahsım adına teşekkür ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın