Z kuşağına dokunmak!

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından kurum müdürleri ve rehber öğretmenlere yönelik düzenlenen “Z Kuşağına Dokunmak” temalı seminere katıldı.

İskenderun Anemon Otel’de düzenlenen seminere Kaymakam İskender Yönden”in yanı sıra İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nail Öztaş ve Dr. Öğr. Üyesi Aslıhan Güzin Selçuk ile İletişim Fakültesi akademisyenleri ve davetliler katıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Aslıhan Güzin Selçuk, Z Kuşağına Dokunmak temalı sunumunda Z kuşağı diye tabir edilen yeni nesil gençlerin genel ve sosyal yaşamları ile ilgili bilgiler aktardı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nail Öztaş da Türkiye’nin dört bir tarafında çeşitli etkinliklerle Z kuşağına yönelik eğitim ve bilgilendirme seminerleri düzenlediklerini belirterek, “Üniversitemiz topluma faydalı gelişim çerçevesinde ülkemizin çeşitli illerinde özel okullarla iş birliği halinde çeşitli faaliyetler düzenliyor. Z kuşağı çok anılan, çok telaffuz edilen bir kuşakken özelliğini henüz tanımlayamadığımız, kendilerinden çok büyük değişikliklerin beklendiği bir kuşak diyebiliriz. Geleceğin üreticileri, geleceğin tüketicileri, geleceğin liderleri, geleceğin bilim adamları, bizim bunları tanımaya ihtiyacımız var. Onların içerisinde bulunacakları dünya üretim biçimleriyle ve eğitim alışkanlıklarıyla farklılaşacak. Kullanacakları teknolojilerle gençlerimizi farklılaştıracak. Biz bu gençleri ne kadar iyi anlayabilirsek, ne kadar iyi tanıyabilirsek, onları o geleceğe daha iyi hazırlayabilme imkanına sahip olacağız” dedi.

Bir cevap yazın