Ferhat Başçavuş da Eren de İyi ki Varsınız

Trabzon Maçka’da teröristlerin kurduğu pusuda şehit düşen Eren Bülbül ve İskenderunlu Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in aziz hatırasını sonsuza dek yaşatacak olan “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filminin Hatay Özel Gösteriminde duygu dolu anlar yaşandı.

Antakya Meclis Kültür Sanat Merkezi’ndeki gösterimde Hatay Valisi Rahmi Doğan ve eşi Gülüzar Doğan, Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman ve Abdulkadir Özel, TRT Genel Sekreteri İbrahim Keleş, TRT Sinemalar Müdürü Faruk Güven, senarist Mert Dikmen ve oyuncular, filmi İskenderunlu şehit J.Kd.Bçvs. Ferhat Gedik’in annesi Hatice, kardeşleri Arif Gedik ve Neriman Kaya ile birlikte izledi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, şehadet şerbetini içen oğlu Ferhat’ın acısını yaşayan acılı anne Hatice Gedik’e evlatlarıyla birlikte özel gösterime katılmasından dolayı teşekkür ederken, devlet olarak her zaman yanlarında olduğunu söyledi.

11 Ağustos 2017’de teröristlerle, kahraman Mehmetçiğin girdiği çatışmada şehit düşen Eren Bülbül ve Ferhat Gedik ile birlikte tüm şehitleri rahmet ve minnetle anan Vali Doğan, “Karadeniz’in hırçın çocuğu ile Akdeniz’in Amanoslar’ın gölgesinde büyüyen Ferhat Başçavuş’un hikayesini izleyeceğiz. Her şehidin bir hikayesi var. Ama Ferhat Başçavuş ile Eren’inki biraz farklı. Bu iki yiğidin birinin cesaretine, birinin de fedakarlığına şahitlik yapıyoruz. Bu topraklar şehit kanlarıyla vatan yapılmış bir toprak. O yüzden ecdada, şehitlerimize, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Bu filmden dolayı TRT yönetimine, ekibine şükranlarımı sunuyorum. Sanatçı arkadaşlarımıza bu filmde göstermiş oldukları gayretten dolayı, filmle özdeşleşmiş olmalarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Tabii burada en büyük yük Ferhat Başçavuşun annesinde. O metanetle dimdik duruyor. Hiçbir zaman başını yere eğmedi. Evlatlarıyla birlikte şehadet şerbetini içmiş olan Ferhat’ın acısını yaşıyor ama bunu hiç kimseye hissettirmeden kendi içerisinde yaşıyor. Devletimiz her zaman şehitlerimizin yanında” şeklinde konuştu.

TRT Genel Sekreteri Keleş de ülke topraklarının kahraman yiğitlerinin hikayelerini beyaz perdeye aktarmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgularken, “Bu kahramanlardan biri, Ferhat Gedik Astsubayımızın ailesi için aslında burada özel bir gösterim gerçekleştiriyoruz. TRT hem Ferhat Gedik hem Eren Bülbül’ün destansı duruşlarını, heykel gibi bir yürek ortaya koyduklarını tüm Türkiye ile birlikte 10 ülkeyle paylaşıyor. Bu bağlamda da bugün biz Hatay’da olmaktan ve bu özel gösterimi yapmaktan TRT adına mutluyuz” dedi.

Bir cevap yazın