Hatay’da fidanlar toprakla, umutlar yarınla buluştu!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, tüm yurdumuzda eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü” kapsamında Antakya Alahan mevkiinde gerçekleştirilen Ağaç Dikim törenine katıldı.

Törene,Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanı sıra Kahramanmaraş Orman Bölge Müdür Yardımcısı İlkay Günay, protokol üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Törende ilk fidanı toprakla buluşturduktan sonra cansuyunu veren Vali Doğan, “Ormanlar milli servetimiz, can damarlarımızdır, 7’den77’ye bir ve beraber bugün fidanları toprakla, umutları yarınla buluşturma günüdür. Bugün burada binlerce fidanı tüm Türkiye’de toprakla buluşturacağız. Orman varlıklarımızı sürekli arttırmaya çalışıyoruz. Dünyada son 10 yılda orman varlığını en fazla arttıran ülke Türkiye. Son birkaç yıldır bir takım talihsizliklerle orman yangınlarıyla mücadele etmek durumunda kaldık. Orman yangınlarında en etkili mücadele hızlı ve ani müdahale. Eğer orman yangınına hızlı ve ani müdahale yapamıyorsanız orman yangınları alıp başını gidiyor. Orman teşkilatımız bu sene çok güzel bir sınav verdi. Özellikle İskenderun ilçemize konuşlandırmış olduğumuz 3 tane hava aracıyla çıkan yangınlarına çok hızlı bir şekilde müdahale ettik ve çıkan yangınlar büyümeden söndürüldü” dedi.

Konuşmaların ardından, bütün davetliler yeşil bir Hatay için ve geleceğe nefes olmak için fidanları toprakla buluşturdu.

Bir cevap yazın