Kaymakam, miniklerle el ele verip fidan dikti

Tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak düzenlenen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında, İskenderun’da Akarca Mahallesi’nde düzenlenen ağaç dikim noktasında gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi adına renkli görüntüler oluştu.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden”in mahiyetinde, İskenderun Orman İşletme Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen ağaç dikim törenine 109. Dönem Kaymakam Adayı Kerem Yüce’nin yanı sıra İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, İlçe Jandarma Komutanı J.Yüzbaşı Yusuf Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Orman İşletme Müdürü Rıdvan Aksu ve Kurum Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve bölge halkı katıldı.

Kreş öğrencileri ile birlikte fidanları toprakla buluşturan 109’uncu Dönem Kaymakam Adayı Kerem Yüce, minik öğrencilere çevre bilinci ve ağaç dikmenin önemini anlatırken, aynı zamanda geleceğe de nefes oldu.

İskenderun adına ilk fidanı toprakla buluşturan 109. Dönem Kaymakam Adayı Kerem Yüce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin koordinesinde “84 Milyon İçin 3’Er Fidan” adı altında ülke genelinde yürütülen 252 Milyon Fidan Dikimi Seferberliğinin önemine değinerek, sanayileşmenin arttığı, özellikle yaz aylarında ciddi yangıların görüldüğü ülkemizde ve dünyada orman varlığını korumanın önemine dikkat çekti.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da, geçen yıl yaşanan 3 büyük orman yangınını hatırlatarak, belediye olarak her vatandaşları adına Orman Genel Müdürlüğü’ne 250 bin ağaç bağışladıklarını belirtti ve ağaç dikim seferberliğinin bu anlamdaki önemine vurgu yaptı.

Bir cevap yazın