İskenderun’u Cumhuriyet coşkusu sardı

İskenderun’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı kapsamında düzenlenen Ata’ya çelenk sunma töreninde bayram coşkusu adeta alandan taştı.  Pandemi sonrası yoğun katılımla gerçekleştirilen ve renkli görüntülere sahne olan törende yağışlı havaya rağmen,  çocuklarını alıp anıta gelen vatandaşlar protokolle birlikte özlenen bayram görüntüleri oluşturdu.

Anıt Alanı’nda düzenlenen törene CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun 39’uncu Mknz.P.Tug.K. Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, SG Sahil Güvenlik Grup Komutanı Yarbay Oğuz Emre Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı Kd. Yüzbaşı Yusuf Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, kurum amirleri, gazi ve şehit aileleri, STK temsilcileri, idari, adli ve askeri erkan, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İskenderun Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve İskenderun Belediye Başkanlığı çelenklerinin Ata’nın manevi huzuruna sunulması ile başlayan tören, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Çelenk sunumunun ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ödülleri protokol üyelerince takdim edildi.

Törende, Kaymakam İskender Yönden’in ödül ve hediyelerini takdim ettiği öğrencileri çekmek için veliler adeta birbirleriyle yarıştı.

Bir cevap yazın