Geçmişten, geleceğe rotamız hep Cumhuriyet!

Türk Milleti’nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı kazanarak, bunu Cumhuriyetle taçlandırdığı günün 98. yıldönümü münasebetiyle Hatay’da çelenk sunma töreni düzenlendi.

Hatay Valiliği tarafından organize edilen törene Hatay Valisi Rahmi Doğan, Garnizon Komutanı Piyade Albay Tayfun Çağan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, protokol üyeleri, askeri erkan, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Antakya Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı çelenklerin sunulması ile başlayan tören Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizin aziz hatırası için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajını okuyan Vali Doğan. “19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayan kurtuluş mücadelesi, her türlü zorluğa ve imkânsızlığa rağmen Aziz Milletimizin bağımsızlığına kavuşabilmek için kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle topyekûn inanç ve kararlılıkla, her safhası eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu büyük bir zaferle sonuçlanmıştır. Bu büyük zaferin sonucunda ecdadımızdan bize, geçmişimize gururla, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayacak bir ülke ve Cumhuriyeti miras kalmıştır. Bizler de atalarımızın emaneti olan cennet vatanımıza ve Cumhuriyetimize tüm kazanımlarıyla beraber sonsuza kadar sahip çıkacak ve gelecek kuşaklara her alanda gurur duyacakları bir ülke bırakmak için çalışacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, bütün Hataylı hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Tören, Vali Doğan’ın Anıt Şeref Defteri’ni imzalaması ile sona erdi.

Bir cevap yazın