Her biri bir Cumhuriyet çiçeği

Cumhuriyet Bayramı’nın 98’nci yıldönümü dolayısıyla gelin gibi süslenen İskenderunlu minikler, bayram coşkusunu okullarında doyasıya yaşadı.

Pandemi dolaysıyla geçtiğimiz yıllarda evlerinin balkonlarından, pencerelerinden bayram coşkusuna ortak olan minikler, bu yıl okul bahçelerini kırmızı – beyaz çiçeklere bürüdü.

İskenderun 5 Temmuz İlkokulu, İskenderun Mavi Çocuk Akademisi anaokulu olmak üzere pek çok okulda öğrenciler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını bir gün önceden düzenlenen etkinliklerle kutladı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ansına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenler günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrencilerin giymiş oldukları  ve üzerlerinde Atatürk ve Türk Bayrağı bulunan tişörtleri ile hazırladıkları gösterileri öğretmen ve velileri için sahneledi. Okul bahçesinde gerçekleşen programlarda öğrencilerin hazırladıkları gösteriler ve okudukları ‘Cumhuriyet’ temalı şiirler de veliler tarafından ayakta alkışlanarak ilgiyle izlendi.

Bir cevap yazın