Arsuz Kent Konseyi’nde Sayek etkisi

Tıp eğitiminde “Sayek etkisi” olarak iz bırakan, tıp doktoru, akademisyen ve eğitimci kimliğinin yanısıra bölgenin ve Türkiye’nin değeri Prof. Dr. İskender Sayek, Arsuz Kent Konseyi’nin 6. Olağan Genel Kurulda üçüncü kez başkanlığa getirildi.

Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar’ın da katılımıyla Arsuz Belediyesi Nikâh Salonu’nda gerçekleşen kongrenin divan başkanlığını Dr. Riyat Kırmızıoğlu üstlendi.

Saygı duruşu ve faaliyet raporlarının okunmasıyla başlayan toplantıda Arsuz Kent Konseyi’nin her aşamasındaki varlığı ve önderliği ile dikkat çeken Prof. Dr. Sayek, yapılan çalışmaları anlatırken, ilçeye artı değer katma adına proje üretip, fikir ortaya koyan bütün ekip arkadaşlarına teşekkür etti.

Aynı zaman da Füsun Sayek Sağlık ve Eğitim Geliştirme Derneği Başkanı olan Prof. Dr. İskender Sayek, Arsuz Kent Konseyi’nde üçüncü kez ‘tek aday’ olarak oybirliğiyle’ yeniden seçildi.

Katılımcı mahalle modeli hedefiyle Temmuz ayında AB tarafından finanse edilen ve yürütücülüğünü Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı UNDP´nin yaptığı yerel yönetim reformuna destek projesi kapsamında düzenlenen çalıştayda, pilot uygulaması Nardüzü Mahallesinde başlayan Mahalle Meclisi Yönergesi Arsuz Kent Konseyi Yürütme Kurulunca masaya yatırıldı.

İskender Sayek başkanlığındaki yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Adnan Ağır, Muti Uyar, Gamze Bensaci, Kasım Uğur, Sibel Çam Ağçaska, Edip Gökpınar, Serhat Gökpınar, Müntecep Berkyürek, Vedat Kireççi

Bir cevap yazın