Elektrik tellerine kuşlar mı konar?

Toroslar Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (Toroslar EDAŞ) faaliyet gösterdiği Adana, Gaziantep, Hatay, Kilis, Mersin ve Osmaniye’de başlattığı elektrik nakil hattı yalıtımı projesiyle göçmen kuşları ve göç yollarını korumaya aldı.

Doğa Derneği ile birlikte yürüttüğü ve yaklaşık yarım milyon liralık bir yatırımla devreye aldığı “Yüksek Gerilim Havai Hat İzolasyon” projesi ile Toroslar Edaş, 2017 yılından bu yana göçmen kuşların enerji akımına kapılarak zarar görmeleri ve buna bağlı olarak elektrik kesintilerini %76 oranında azalttı.

Elektrik hatlarındaki izolatör, jumper ve iletken gibi dağıtım hattı unsurlarının tehlikeli kısımlarında  yalıtkan malzeme montajını tamamlayan Toroslar EDAŞ, projenin başarıya ulaşması üzerine ilgili malzemeleri stoklarında depolayarak, hem bakım çalışmalarında hem de yeni tesis edilecek hatlarda bu yalıtkan malzemeleri kullanmaya devam ediyor.

Yüksek müşteri memnuniyeti hedefiyle çalışmalarını sürdüren Toroslar EDAŞ, Ekosistemi korumaya ve kaliteli hizmet sunma ilkesiyle faaliyetlerine devam ediyor.

Bir cevap yazın