4 ilçede operasyon; 5 gözaltı

Hatay İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, kaçakçılık ve uyuşturucu ile mücadele kapsamında 4 ilçede düzenledikleri operasyonlarda uyuşturucu maddenin yanısıra birçok kaçak ürün, tarihi eser niteliğindeki obje ve av tüfeği ele geçirdi. Samandağ, Reyhanlı, Antakya ve Altınözü’nde 5 kişinin gözaltına alındığı operasyonlara Jandarma Dedektifleri de eşlik ederken, Altınözü’ndeki iki bakkaldan ele geçirilenler ise şaşırttı.

Samandağ/Kuşalanı mahallesinde ikamet eden Ş.A ile Reyhanlı/Oğulpınar mahallesinde ikamet eden C.Ş. isimli şahısların evlerinde uyuşturucu madde bulundurduğu bilgisini alan Samandağ ve Reyhanlı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Jandarma dedektifleri ve Tonaj isimli uyuşturucu madde arama köpeği ile birlikte şüphelilere ait evde yapılan arama sonucunda 40 gr. kubar esrar, 10 kök kenevir bitkisi, 29 adet tarihi eser niteliğindeki obje ile ruhsatsız 1 adet tabanca, 2 adet otomatik av tüfeği, 30 adet fişek ile 3 adet şarjör ele geçirdi. Ele geçirilen tarihi eser niteliğindeki malzemeler Hatay Müze Müdürlüğü yetkililerine teslim edilirken, konuyla ilgili gözaltına alınan şüpheliler hakkında adli işlemler başlatıldı.

Antakya İlçe Jandarma Komutanlığı, Serinyol Mahallesi’nde bulunan C.S. isimli şahsın kullandığı motosiklet ile şahıs üzerinde Antakya Jandarma Dedektifleri tarafından yapılan aramada uyuşturucu madde olduğu değerlendirilen 2.500 gr. Esrar, 14 gr. Metamfetamin ile 12 adet Extazy hap ele geçirildi. Konuyla ilgili gözaltına alınan şüpheli, sevk edildiği makam tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Altınözü İlçe Jandarma Komutanlığı ise Yunushanı Mahallesi’nde ikamet eden M.Ü. ve S.D. isimli şahıslara ait iki ayrı adreste bulunan bakkal işletmelerinde yapılan arama sonucunda 70 litre kaçak benzin, 13 litre motor yağı, 19.800 adet bandrolsüz makaron, 50 paket J&J marka sigara ve 89 adet av tüfeği fişeği ele geçirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bir cevap yazın