Bugün, mahallelerin ‘112 Acil Servisleri’nin günü!

Kamu ve yerel yönetimler arasında köprü vazifesi üstlenen İskenderunlu Muhtarlar, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Atatürk Anıt Alanı’na çelenk sundu. Mahallelerde vatandaşların her konuda en büyük yardımcıları olarak büyük bir sorumluluk üstlenen muhtarları çelenk sunma töreninde İskenderun Kaymakamı İskenderun Yönden, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İskenderun Sahil Güvenlik Grup Komutanı Sg. Kd. Bnb. Oğuz Emre Çiçek,  İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Yıldırım ve basın mensupları da yalnız bırakmadı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından muhtarlar, Ata’nın huzuruna çelenk bıraktı.

“Muhtarlar mahallemizin 112 Acil Servisidir”

Törende tüm muhtarlar adına kısa bir konuşma yapan Kavaklıoluk Muhtarı Fethi Bakır, “Muhtarlar demokrasimizin en küçük kamu yönetim birimi olan mahalle ve köylerimizde seçimle hizmete getirilen, 4541 sayılı şehir ve kasabalarda mahalle muhtarı ve ihtiyar heyetleri teşkiline dair kanun çerçevesinde kendisine verilmiş kamu hizmetlerini yürüten bir kamu görevlisidir. Muhtar, suyu akmayan, elektriği kesilen, yolu bozulan, sinekten uyuyamayan halkın şikâyetlerine cevap arayan kişidir. Kısaca muhtar, demokrasimizin mahallemizde bekçisi, navigasyonu, 118 bilinmeyen numaralar görevlisi, telefon rehberi, sözün özü mahallemizin 112 Acil Servisidir. Yaklaşık iki yıldır tüm dünyayı saran ülkemizde de etkili olan, covid 19 salgın sürecinden bugüne kadar vatandaşlarımıza özveri içinde hizmet eden başta İskenderun Kaymakamımız İskender Yönden’e, İskenderun Belediye Başkanımız M. Fatih Tosyalı’ya ve ekibine, sağlık çalışanlarımıza ve tüm muhtar arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu vesile ile Türkiye’de aktif görev yapan 50 Bin 278 muhtarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor, görevlerinde üstün başarılar diliyorum” dedi.

Törenin ardından, İskenderunlu muhtarlar günün anısına protokol üyeleri ile birlikte fotoğraf çekildi.

Bir cevap yazın