Sinema Platformu Vali markajında

İl genelindeki tarihi mekânları hakkettiği değere kavuşturan Hatay Valisi Rahmi Doğan, Yeşilçam’ın sevilen eserlerinden Kibar Feyzo ve Ezo Gelin gibi birçok film ve diziye ev sahipliği yapan Reyhanlı’daki Müderrisoğlu Konağı’nın tamamlanan sinema platformuna dönüşüm projesini paylaştı.

Türk sinemasının Kibar Feyzo ve Ezo Gelin’in yanı sıra Adak, Kaçak, Asi, Kasaba ve Sultan Gelin gibi birçok film ve dizisinin çekildiği yeni adıyla Kavalcık eski ismiyle Harran Mahallesi’ndeki Fatih Aliye Müderris Konağı’nın restore edilerek sinema platformu haline getirilebilmesi için Hatay Valiliği proje çalışmasını tamamladı.

Yetmişli yıllarda Kemal Sunal’ın oynadığı, Şener Şen, İlyas Salman, Müjde Ar ve Adile Naşit gibi oyuncuların rol aldığı Kibar Feyzo filminde kurgusal karakter Maho Ağa’nın evi olarak üne kavuşan ve uzun süredir kendi haline terk edilerek adeta yıkılma tehlikesi yaşayan Müderris Konağı, restorasyon çalışmalarının ardından yeniden sinema ve turizm sektörlerine kazandırılacak.

Tarihe tanıklık eden binanın tamamlanan proje çalışmasını paylaşan Vali Doğan, “Yeni bir proje ile yolumuza devam ediyoruz. Müderrisoğlu Konağı hayırlı olsun” derken, binanın büyük bir alanının film stüdyosu olarak dizayn edileceği ve burada yine filmlerin, dizilerin çekilmesi için çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

Bir cevap yazın