Hatay’da vaka artışı önlenemiyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2-8 Ekim tarihleri arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı. Buna göre Kovid-19 vaka sayısı artış gösteren iller arasında yer alan Hatay’da vaka sayısı 190,56 olarak açıklandı. Bir önceki hafta 179,41 vaka sayısı açıklanan Hatay’da 2-8 ekim haftasına göre vaka farkı 11,15; değişim oranı ise yüzde 6,21 olarak belirtildi.

Sağlık Bakanı Koca, yeni vakalar içinde gençlerin oranının artış gösterdiğini belirterek, “Umulanın aksine, üniversite öğrencilerimiz arasında aşılanma oranı düşük. Sağlıklı bir eğitim ortamı için gençlerimiz aşılarını aksatmadan yaptırmalı. Toplum, bütün gençlerinin aşı olarak mücadeleye katılmalarını bekliyor” dedi.

Mevsim değişikliği dolayısıyla gribal enfeksiyonlara karşı da dikkat çeken Koca, “Covid-19 tedbirleri, geçtiğimiz yıl, gribal enfeksiyonları çok büyük oranda azaltmıştı. Belirtileri Covid-19’a benzeyen bu enfeksiyonlarda, mevsim şartları, maske ve mesafe tedbirlerindeki ihmaller sebebiyle ciddi artış var. Her iki riske karşı lütfen tedbirlere uymaya çalışın. Geç kalmak, risk almaktır” uyarısında bulundu.

Bir cevap yazın