İSTE gözünü uzaya dikti!

Uluslararası Kaynak Teknolojileri Konferansı ve Sergisi (ICWET), yapmış olduğu bilimsel etkinliklerle Türkiye’de adından başarıyla söz ettiren İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE) ev sahipliğinde start aldı.

Bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Kaynak Teknolojileri Konferansı ve Sergisi (International Conference on Welding Tecnologies and Exhibition- ICWET), kaynak teknolojileri alanında akademi ve iş dünyasını bir araya getiren İSTE, 3 gün sürecek konferansta kaynak teknolojileri alanında yapılan araştırmalarla ilgili sunumlar ve sergilerle katılımcılarla buluşacak. Konferansın kapanışı ise cuma günü sosyal etkinliklerle yapılacak.

DOĞAKA Temsilcisi, İSTE Rektör Yardımcıları, akademi ve sanayi camiasından çok sayıda ismi buluşturan konferansın açılış konuşmasını Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İSTE Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersin Bahçeci yaptı.

Konferansın bu yıl İSTE’de düzenlenmesi için Kaynak Teknolojileri Derneği ile yaptıkları görüşmelerin olumlu sonuçlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Doç. Dr. Bahçeci, “Bu denli geniş ve kapsamlı bir alanda önemli çalışmaların yapılmasında yönlendirme yapma adına bu tür konferanslar oldukça önemli. İSTE olarak hem bölgemize hem de ülkemize yararlı olacağımıza inandığımız bir yola girdik. Bu konudaki en büyük adımımız Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’dir. Projenin her adımında yanımızda olan İTSO’ya, projemizi onaylayan ve kıymetli gören Bakanlığımıza ve DOĞAKA’ya teşekkürü bir borç bilirim. Konferans için özenle çalışan öğrencilerime, İSTE Metalurji Öğrenci Topluluğu ve Bilimsel Araştırmalar Öğrenci Topluluğu’na özverileri için teşekkür ediyorum” dedi.

Doç. Dr. Ersin Bahçeci konuşmasını “İSTE olarak gözümüz uzayda. Gelecek uzayda, bu alanda çalışacak insan gücünü yetiştirmek amacındayız” diyerek tamamladı.

İSTE Rektörü Tolga Depci de, İSTE yürütücülüğünde, İTSO ortaklığında ve DOĞAKA finansörlüğünde hayata geçirecekleri Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nin üniversite- sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olduğunu belirterek, tüm paydaşlarına ve katılımcılara teşekkür etti.

Bir cevap yazın