Ekrem İmamoğlu, Samandağ’ın kutsal merkezinde dua etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte Samandağ’ın kutsal merkezi olarak nitelendirdiği Hz. HIZIR (A.S) Türbesi’ni ziyaret ederek, dua etti.  Büyük bir sevgi seliyle karşılanan İmamoğlu, bölgenin kanaat önderlerinden Hz. HIZIR(A.S) makamı ile ilgili bilgileri aldıktan sonra, ziyareti 3 kez tavaf ederek dini ritüelleri yerine getirdi.

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal ve Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’ın da eşlik ettiği İmamoğlu, ziyaret çıkışında Hz. Hızır makamını çevreleyen ve miting meydanlarını aratmayan kalabalığa hitap ederken, ‘Halkın güzel duaları ve Hz. Hızır her zaman yoldaşımız oldu” dedi.

Hatay’da ve Samandağ’da olmaktan, güzel dualarla halkla buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Ekrem İmamoğlu, “Sizlerle göz, göze dualarınızla buluşmaktan onur duyduk, gurur duyduk. Ülkemizin her yerinden güzel duygular ve dualar bizimleydi. Samandağ’ın bu kutsal merkezinden yükselen dualarınızın bizimle var olduğunu da biliyorum. Bize büyük güç kattınız. Işığımız her zaman adalet oldu, hukuk oldu, insanlık oldu, birbirimizi sevmek oldu, hoşgörü oldu ve her zaman Hızır yoldaşımız oldu. Kıymetli Samandağlı dostlarım. 11 büyükşehir Belediye başkanımız Hatay’daydık. Kıymetli genel başkanımız bugün Hatay’da olacak. Sizlere şu sözü veriyorum; İstanbul’da herkese eşit davranan, adaleti olan bir yönetimi var edeceğiz. İstanbul’daki bu güzel yönetim diğer belediyelerimizin güzel yönetimleri halkın gücüyle beraber önümüzdeki süreçte de Türkiye’de iktidar olacak. Bundan hiç şüphe duymuyorum. Çocuklarımızın o güzel gözleri, gençlerimizin enerjisi, kadınlarımızın vicdanı bütün milletimizin bir arada mutlu yaşamı için ortaya koyduğu inancı en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. İkincisi sözüm de şu: göreceksiniz ülkemizin her köşesinde, her insanımızın mutlu yaşamı için her şey çok güzel olacak. Göz göze gönül gönüle birbirinizi selamlıyoruz. İyiki varsınız” dedi.

Bir cevap yazın