Yine maden ocağı, yine adres Arsuz!

Arsuz’a bağlı Avcılarsuyu mevkiindeki AYZ MAD.SAN. VE TİC.LTD. ŞTİ. tarafından yapılması planlanan krom ocağı projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi(ÇED) süreci başladı. Avcılarsuyu Mahallesi yakınlarındaki IV. Grup Maden sahası içerisinde yaklaşık 25 hektar alanı kapsayan projede toplamda 55bin ton/yıl krom cevheri üretimi planlamakta olup bu üretimin 40 bin ton/yıl kısmı açık işletme yöntemi ile patlatmalı kazı, 15.000 ton/yıl kısmı ise ile kapalı işletme yöntemi ile patlatmalı kazı yapılarak gerçekleştirileceği belirtildi.

İskenderun-Arsuz Yaban Hayatı Geliştirme Saha (YHGS) içerisinde kalan ve 408 hektarı yaban hayatı sahasının Sürdürülebilir Kullanım Bölgesi içerisinde, 538 hektarlık alanı ise Hassas Kullanım Bölgesi içerisinde kaldığı öğrenilen proje sahasının aynı zamanda Orman Kanunu uyarınca orman alanı sayılan yerler içerisinde kaldığı öğrenildi.

Şirketin Proje tanıtım dosyasında faaliyet alanına en yakın yerleşim birimlerinin 7,8 km mesafede Avcılarsuyu Mahallesi, 6.6 km. mesafede Samandağ ilçesi Ceylandere mahallesi, en yakın konutun 5.2 km Kuzeybatı yönünde bulunan Hüyük Mahallesinde olduğu, bölgenin Arsuz ilçe merkezine ise yaklaşık 12.5 km mesafede olduğu ifade edildi.

Ayrıca, proje sahasında yapılan türlerin ‘Fitocoğrafik Bölgelere Göre Dağlımı ve Endemizm Durumu’ çalışmalarına göre bölgede otsu-odunsu 72 bitki türü tespit edildiği, bu bitki türlerinden 6 tanesinin endemik bitki türlerinden olduğu, Literatür taramaları neticesinde ise dört endemik türünün En Az Endişe Verici (Herhangi bir koruma gerektirmeyen ve tehdit altında olmayanlar) grubunda olduğunun tespit edildiği vurgulandı.

Proje Alanı ve Çevresini Gösterir Fotoğraflar

Bir cevap yazın