Erol Akın, İskenderun için tarihi bir ana tanıklık etti

Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (HESOB) Başkan Vekili ve İskenderun Esnaf Odaları Başkanı Erol Akın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2021 Ahi Evran yılında Türkiye Ahisi seçilen İskenderunlu ahşap oyma ve rölyef ustası Behzat Böke’ye ahi kaftanı giydirdiği tarihi ana tanıklık etmekten büyük onur ve gurur duyduğunu söyledi.

İskenderun’dan ve Hatay’dan ilk kez böylesine bir başarı hikâyesi çıktığını ve esnaf Oda başkanları ile birlikte büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade eden Akın, Behzat Böke’yi bir kez daha tebrik ederken, bütün esnaf ve sanatkarların da Ahilik Haftasını kutladı.

Medeniyet ve hoşgörü şehri Hatay’ın bu özelliklerini kardeşliğin, dostluğun, yardımlaşmanın, dayanışmanın birlikte harmanlamasıyla Ahilik kültürünü İskenderun’dan Türkiye’ye yaymasının çok değerli ve anlamlı olduğunu belirten Erol Akın, “Bir olunup kenetlen ildiği anda, Hataylı esnaflarımızın ne kadar büyük başarılar elde edeceklerini tüm Türkiye’ye göstermiş olduk. 2021 Ahi Evran yılında Türkiye Ahisi seçilen Hataylı Behzat Böke ustamızı bir kez daha tebrik ediyoruz. Başta HESOB Başkanımız Abdulkadir Teksöz olmak üzere emeği geçen tüm Esnaf Oda başkanlarımıza, Valimize, Kaymakamımıza, Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Törende Hatay için tarihi bir gün yaşadık ve hayatım boyunca bu anı unutmayacağım” diyerek, duygularını dile getirdi.

Bir cevap yazın