En çok ‘İSTE’yen 35 kişi kazandı

Geleceğin sanatçıları, İskenderun Teknik Üniversitesi Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı’nın 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavı’na bu yıl da yoğun ilgi gösterdi. İki aşamalı olarak gerçekleştirilen yetenek sınavında 236 adaydan 35’i İSTE’li olmayı başardı.

01- 03 Eylül tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirilen ilk aşamada adaylar, enstrüman ve şan alanlarındaki performanslarına göre değerlendirildi ve bu aşamada jüri üyeleri tarafından başarılı bulunan 69 aday, ikinci aşamaya geçmeye hak kazandı. Adaylar ikinci aşamada ise müzikal işitme, ezgisel bellek ve ritim bellek kriterlerine göre değerlendirildi. Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı’nda koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında; maske, sosyal mesafe ve hijyen kuralları uygulanarak yapılan yüz yüze sınavın ardından 35 asil, 5 yedek aday öğrenci bu maratonu başarı ile tamamladı.

İSTE Ailesi de, alanında nitelikli sanatçılar, müzik eğitimcileri ve müzik araştırmacıları yetiştirmeyi amaçlayan İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı’na başvuru yapan ve yetenek sınavını başarıyla tamamlayarak yeni üyelerini tebrik etti.

Bir cevap yazın