‘Ak Parti’nin sattıklarına, CHP’nin yaptıklarına bakın!’

CHP Hatay İl Teşkilatı, AKP Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal’ın Hatay Büyükşehir Belediyesi icraatlarını eleştiren iddialarını yalanladı. Belediye Taş Bina önünde toplanan CHP’li milletvekilleri, ilçe başkanları, belediye başkanları, meclis üyeleri ve çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda, iddiaların aksine AK Parti’nin sattığı 225 kurum ve kuruluş tek tek sıralanırken, CHP’nin yaptıkları da anlatıldı.

Açıklamada ayrıca, 30 büyükşehir belediyesi arasında Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin taşınmaz satış gelirlerinin bütçe gelirine oranlarında 2018 yılında 28’nci, 2019 yılında 23’ncü, 2020 yılında 15’nci sırada olduğuna vurgu yapılarak, Ak Partili çok sayıda belediyenin gerisinde olduğuna dikkat çekildi.

Cumhur İttifakı grupları ile iddialarda bulunan AK Parti Hatay İl Başkanı Yeşildal’a cevap veren açıklamayı okuyan CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, ‘‘Cumhur İttifakı’nın yerel siyaset üzerinden partileri AKP ile MHP’nin genel siyasette partimiz ve CHP’li belediye başkalarına yönelik algı operasyonu dilini Hatay ve Hatay siyasetine taşıması ile gerçekleşen AKP İl Başkanının iftiralar içeren -sözde- basın açıklamasına karşı CHP Hatay olarak “tek vücut, tek ses” cevap veriyoruz. Cumhur ittifakının bazı milletvekilleri de twitlerinde ‘’CHP’ belediyeciliği’’ ifadeleriyle CHP’li belediyeler ile Cumhuriyet Halk Partisini yıpratmaya ve gerçek gündemi örtme çabası içerisinde olmuşlardır. Türkiye genelinde algı operasyonları yaparak yönetme alışkanlıkları malumunuz… Bunu artık 83 milyon vatandaş biliyor. Ancak Hatay’da biz yıllardır barış ve kardeşliğin dilini kullandık. Burada bu operasyon tutmaz. Tutmayacak. 2014 yılında büyükşehir olan Hatay, Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçimleri kazandığı günden bu yana AKP iktidarı tarafından üvey evlat muamelesi görmektedir. Özellikle yatırımlar ve bütçelendirmelerdeki tutumu ile büyükşehir belediyemiz zor durumda bırakılarak halkımıza yönelik hizmetler engellenmek istenmektedir. Bunların Hatay halkını cezalandırma amacını taşıdığı açıktır. AKP İl Başkanın burada, kameralar karşısına geçip Hatay Büyükşehir Belediyesi ile ilgili mesnetsiz ve algı oluşturmaya yönelik suçlamalarına ve tüm iddialarına karşı, gerçekleri halkımıza anlatmak görevimizdir.

Hatay, ekmeğini Suriyeliler ile bölüşüyor!

AKP’nin Suriyeliler ile ilgili hiçbir önerimizi dinlemeyip sergilediği yanlış dış politika nedeniyle şu anda Hatay’da nüfusumuzun yüzde 35-40’ı, yani neredeyse her 3 kişiden 1’i Suriyelidir. Çok kısa zamanda ilimiz büyük bir göçle karşı karşıya kalmıştır. Buna rağmen Hatay, merkezi hükümetten ek hiçbir bütçe alamamakta aksine ekmeğini Suriyeliler ile bölüşmek durumunda kalmaktadır. Hataylılar, sadece ekmeğini değil tüm imkanlarını bölüşmek zorunda kalmıştır. Hükümetin vermediği desteği kendi öz kaynakları ile kapatıp hizmette kusur bırakmamak adına proje ve uygulamalara giden Hatay Büyükşehir Belediyesi, tüm bunlar yetmezmiş gibi iktidar sahipleri tarafından, haksızca, hukuksuzca, yüzsüzce ve utanmazca iftiralara uğramaktadır.

Halkımızı yanlış yönlendirmeyin!

Keşke halka açıklama yapmadan gerekli araştırmaları yapıp, hatta belediyemizden belgeleri isteselerdi, böyle bir talihsiz açıklama olmazdı. Hatay mitinginde 9 baraj yapıldı dedirterek Genel Başkanları Tayyip Erdoğan’ı da bu şekilde hataya düşürmüşlerdi. Anlaşılan burada AKP il başkanına da yanlış bilgi aktarımı söz konusu. Cumhur İttifakı sözcüsü AKP il başkanının sözleri; Büyükşehir Belediyesi’nin gayrimenkul satışı planlarına karşı çıkması, halkımızı yanlış yönlendirmeyi amaçlayan, ‘çamur at izi kalsın’ mantığıyla yapılan bir kara propagandadır. Yüzbinlerce Suriyeli’nin de eklenmesi ile sorunlara çözüm bulmak için kendi öz kaynaklarını kullanmaya çabalayan Büyükşehir belediyesinin önemli tüm projelerinin önüne set koyma çabası vardır. AKP ve MHP belediye meclis üyelerinin belediye meclisinde halkımızın yararına olan kararlara sürekli red oyu vererek hizmetleri engelleme çabalarına rağmen, Büyükşehir belediyemiz kendi öz kaynaklarını yaratmış ve Hatay halkı ile 10 yıldır misafir ettiğimiz 800 bine yakın Suriyeli nüfusa hizmet götürme çabasında olmuştur.

Gayrimenkul satışı AK Partili Büyükşehirlerde daha fazla!

Evet arkadaşlar, Hatay Büyükşehir Belediyesi kendi öz kaynakları yani kendi bütçesi ile bazı gayrimenkuller satın almış bu gayrimenkulleri değerlendirip karlı şekilde satma yoluyla yine belediyeye bütçe oluşturmak için alım-satım uygulamaları yapmıştır ve yapacaktır da. Buradan açıklama yapanlar ve halkımız bilmelidir ki; ki Hatay Büyükşehir belediyesi, gayrimenkul satışı yaparak gelir elde eden 30 büyükşehir arasında; AKP’li Gaziantep, Kayseri, Erzurum, Kahramanmaraş gibi belediyelerden sonra 15.sırada yer almaktadır. Bu alım-satımlardan elde edilen gelirler yine belediyenin hizmetlerinde kullanılan, yani belediyenin bütçesine katkı sağlayan, Hatay için oluşturulan bütçelerdir. Sayın il başkanı kendi belediyelerinin ve partisinin hükümetinin çar-çur etme politikalarını bize yamamak istemektedir. Bu uygulama sadece Hatay’da değil 81 ilin tüm il ve ilçe belediyelerinde uygulanan, yasalara göre kanuni olan çalışmalardır. Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi de bu yetkiyi resmen HBB’ye vermiştir.

Halka IBAN veriyorlar!

En fazla vergi veren 7. il olan Hatay, yatırımlarda maalesef 56.sırada yer alıyor. AKP hükümeti, Hatay’a hak ettiği oranda devlet yatırımlarından teşvik vermediği gibi bir de Hatay Büyükşehir Belediyemizin kendi imkanları ile Hatay halkına yapacağı yardımları da baltalama derdine düşmüş durumda. Esnafa borç öteleme, çalışana ve öğrenciye kredi, EYT’lileri yük maliyet, emekliye açlık sınırı altı maaş, çiftçiye borç yükü veren, 3600 ek gösterge sözü verip unutan zihniyet, yangın ve sel gibi olağanüstü afetlerde de halka IBAN veriyor! Bu da yetmezmiş gibi sosyal devlet olmanın gereklerini unutan Cumhur ittifakı görevini yapmaya çalışan CHP’li belediyeleri de suçluyor! Ne yaparsanız yapın, Türkiye’nin aydınlık yarınları için çalışmaktan hiçbir zaman geri durmayacağız.

Hatay’a üvey evlat muamelesi yapmayın!

Gönül isterdi ki AKP Hatay’a üvey evlat muamelesi yapmasaydı,

Gönül isterdi ki; Sayın Yeşildal, gri pasaportla insan kaçakçılığı yapan AKP’li belediyeler ve kendi bakanlığını dolandırdığı için görevden aldıkları Ticaret Bakanı için de hukukçu kimliği ile Cumhuriyet savcılarını göreve davet etseydi. Gönül isterdi ki; AKP, Suriye’deki beceriksiz dış politikaları ile Suriye savaşından Hatay’ın ne kadar etkilendiğini, Suriyeli mültecilerin Hatay’da yarattığı sorunlar hakkında da rahatsızlığını dile getirseydi.

Gönül isterdi ki; özellikle yanlış Suriye politikasıyla AKP’nin, Hatay turizmini 10 yıldır baltalamasına da ses çıkarsalardı.

Gönül isterdi ki; AKP il başkanı, 2008’de yatırım programına alınan Büyük Karaçay Projesi söz verilen tarih 2013’te bitirilmediğinde, şimdi de 2025’de bitecek denildiğinde Hataylı’nın hakkını savunsaydı.

Gönül isterdi ki; Sayın Yeşildal, 2013’de yatırım programına alınıp, 1 adım ilerleme olmayan Gönen Çayı Projesi’nde de, derin kuyulardan su çeken Arsuzlu’nun hakkını savunsaydı.

Gönül isterdi ki; AKP politikaları sayesinde Hatay’da tarım bitirilirken ses çıkabilseydi.

Gönül isterdi ki; Hatay sanayini, Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan, Suriye’ye ve Suriye üzerinden her gün 250 araç, yılda 110 bin araç taşıma yaparken, şimdi 25 günde sadece 1 gemi kalkıyor duruma getiren AKP hükümetini de eleştirselerdi.

Gönül isterdi ki; her seçim dönemi vaat ettikleri Amanos Tüneli’nin hayata geçirilmesi için çaba harcasalardı.

Gönül isterdi ki; 4 ilçe ve 4 sanayi bölgesinden geçen Osmaniye-İskenderun E-91 karayolunun defalarca projelendirilmesine rağmen hala bir kazma bile vurulmadığını sorgulasaydı. Lojistik köy, hızlı tren ve otoban projelerinin devamlılığını sağlayıp Hatay’a kazandırsalardı.

Ve gönül isterdi ki; Geçmiş dönemleri de çok iyi bilen eski milletvekili AKP il başkanı Sayın Yeşildal ve yanında bulunan Cumhur İttifakı grubu önce kendi hükümetlerinin Hatay’a üvey evlat muamelesi yaparak Hatay halkını cezalandırmalarına karşı durup memleketlerini savunsalardı.

Veremeyeceğimiz hiçbir hesap yok

Rant için değil halk için hizmet veren CHP ve CHP’li belediyeler ile Hatay Büyükşehir Belediyemizin veremeyeceği hiçbir hesap da yoktur. Son olarak; Hatay’da Cumhuriyet kazanımlarımızdan olan İskenderun Demir Çelik, İskenderun Limanı, İskenderun İsdemir Limanı’nı satışa çıkarıp satan AKP rejiminin sattıkları ile Türkiye’nin kurucu ve kurtarıcı partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin 1924 yılından bu yana kazandırdıklarını hatırlatarak Cumhur İttifakı üyelerinin hafızasını tazeleyelim isterseniz: AKP’nin 18 yılda sattığı varlıklar arasında liman, otel, baraj, şirket, sanayi tesisi ve gemi gibi 229 adet Cumhuriyet kazanımı var.

Halkımız gerçekleri görüyor!

CHP’nin 1924’ten bu yana yaptıkları arasında ise Devlet Demir Yolları, Refik Saydam Hıfzı-Sıhha Enstitüsü, Türk Tarih Kurumu, Merkez Bankası, Çocuk Esirgeme Kurumu, Etibank, Türk Kuşu, Türk Hava Kurumu, Mersin Limanı, Tank Palet Fabrikası Şeker Fabrikası, Kayseri Uçak ve Motor Fabrikası, Barut Tüfek ve Top Fabrikası gibi 226 varlık yer alıyor. Milletimizin aklıyla alay edenlere bir kez daha yüksek sesle söylüyoruz; yüce halkımız bu gerçekleri görmektedir. Ve ilk seçimde Cumhur ittifakı üyesi AKP ve MHP’ye sandıkta en güzel cevabı verecektir. Az kaldı; Millet kan ağlıyor yoksulluktan, şalterleri indirdi ilk seçimlerde ampulleri patlatacak”

Bir cevap yazın