Yerel yönetimlere Japonya’dan çevre desteği!

İller Bankası(İLBANK)  ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı(JICA), Hatay’ı da kapsayan 9 ilde çevreye duyarlı 35 projenin hayata geçirilmesini sağlayacak “Yerel Yönetimler Çevre Geliştirme Projesi Kredi Anlaşmasını” imzaladı.

Hatay’ın yanısıra Adana, Ankara, Elazığ, Kilis, Konya, Malatya, Mersin ve Şanlıurfa illerinde ihtiyaçlar doğrultusunda tahsis edilecek olan 3,5 milyar liralık finansman ile başta çevresel altyapı sektörü olmak üzere, ulaşım ve afet riski yönetimi sektörlerinde 35 projenin hayata geçirilmesi amaçlayan JICA ile 3. kredi paketi imza törenine, İLBANK Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Yetim, İLBANK Genel Müdürü Yusuf Büyük ile JICA Türkiye Ofisi Başkanı Ikuro Nobuhiro katıldı.

İLBANK Yönetim Kurulu Başkanı Yetim, JICA ile 10 yıldır devam eden projelere yeni bir kredi paketi daha eklediklerini belirterek, “Japonya Uluslararası İş Birliği Ajansı tarafından finanse edilen ve İller Bankamız aracılığıyla yürütülecek 3,5 milyar liralık 3. kredi paketi, 9 yerel yönetimimiz için çok büyük önem taşıyor. Başta çevresel altyapı sektörü olmak üzere, ulaşım ve afet riski yönetimi sektörlerinde hayata geçirilecek 35 projemiz, hem söz konusu 9 ilimize hem de ülkemize oldukça önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.

JICA Türkiye Ofisi Başkanı Ikuro Nobuhiro da kredi anlaşmasını imzalamaktan büyük mutluluk duyduğunu vurgulayarak yerel yönetimler için sosyal altyapı konusunda iş birliği gerekliliğinin ortaya çıktığını dile getirdi.

Ikuro Nobuhiro, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Japonya Dışişleri Bakanı Motegi Toşimitsu’nun da bugün krediyle ilgili karşılıklı resmi belgeleri imzaladığını anımsattı.

Bir cevap yazın