Huzur ve güven uygulamasına göçmenler takıldı!

Hatay İl Jandarma Komutanlığı’nca 15 ilçede, 59 farklı noktada gerçekleştirilen huzur ve güven uygulamasında 81 yasadışı göçmen yakalandı.

21 Ağustos’ta Türkiye genelinde düzenlenen Türkiye Huzur ve Güven uygulaması  kapsamında Hatay İl Jandarma Komutanlığı tarafından suçluların tespiti ve yakalanmasına yönelik 15 İlçe Jandarma Komutanlığı, Asayiş, TEM, KOM, GKİT, SİBER, Trafik Şube Müdürlüğü ve Jandarma dedektiflerinde (JASAT) görevli 336 personelin katılımıyla 59 farklı noktada 21.00-24.00 saatleri arasında gerçekleşen uygulamada 5 bin 337 şahıs sorgulandı, 277 iş yeri kontrol edildi.

Uygulama kapsamında Belen Kurtlusoğuksu Mahallesi’ndeki arazi içerisinde 1’i Alman, 31’i Suriye vatandaşı olmak üzere 32 ve Yayladağı Şenköy ve Güveççi Mahalleleri’nde Suriye Uyruklu A.E., N.D., H.Y., A.H. ve M.E.A. isimli organizatörler tarafından dört farklı araç içerisinde taşınan 49 olmak üzere toplam 81 yasadışı göçmen ile 10 gr. kubar esrar maddesi ele geçirildi.

Olayla ilgili yakalanan organizatörler gözaltına alınarak adli işlem başlanırken, yabancı uyruklu şahıslar ise sınırdışı edilmek üzere Hatay İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

Bir cevap yazın