Tayvan Büyükelçisi’nden Reyhanlı’da inceleme

Tayvan Ankara Büyükelçisi Volkan Chih-Yang Huang ve Tayvan Dış İşleri Bakan Temsilcisi Dr. Lin 19 Ağustos Dünya İnsani Yardım Günü’nde Reyhanlı’yı ziyaret ederek, yapımı devam eden Toplum ve Eğitim Merkezi’ni inceledi.

İlk olarak Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu’nu ziyaret eden Büyükelçi, Altınözü Belediyesi Kültür Evi ve Altınözü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aile Destek Merkezini gezip kadınların el emeği göz nuru çalışmalarını inceledikten sonra, cam terası gezdi.

Tayvan Ekonomi ve Kültür Misyon elçiliği ve Reyhanlı Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilen Toplum ve Eğitim Merkezi Projesinin son aşaması olan Mimari yapısına ait Protokolünü  de imzalayan Büyükelçi Huang, Türkiye ile kardeşlik ilişkilerinin kuvvetli olduğunu belirterek, Reyhanlı-Tayvan işbirliği, Suriye mülteciler ve Yerel Halk Merkezi’ndeki insani yardım çalışmaları ile ilgili yapılabilecek işbirliğini değerlendirdi.

Tayvan Ankara Büyükelçisi Volkan Chih-Yang Huang ve Tayvan Dış İşleri Bakan Temsilcisi Dr. Lin, bugün Kilis’e geçerek, Suriyelilerin kaldığı kamplarda incelemelerde bulundu.

Bir cevap yazın