Tosyalı, limanını büyütüyor

Tosyalı Demir Çelik San. A.Ş. tarafından İskenderun’a bağlı Azganlık Mahallesi Mevkii’nde yapılması planlanan “İskele – Dolfen ve Liman Amaçlı İlave Dolgu Alanı” projesi ile ilgili ÇED süreci tamamlandı. ÇED Yönetmeliği’nin 12. maddesi gereğince incelenip değerlendirilen ve son şekli verilerek yeterli bulunan rapor nihai ÇED Raporu olarak kabul edildi.

5.876 m2 alanı kapsayan Liman Amaçlı İlave Dolgu Alanı projesi; Azganlık Mahallesi’nin kıyı kesiminde yer alan İskenderun II. Organize Sanayi Bölgesi 946, 947 ve 948 parsellerin kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında, mülkiyeti hazineye ait alanda yapılması planlanıyor.

Liman ve Dolgu Alanı Projesi ile yaklaşık 133.140 m² dolgu alanı ve 35 m genişliğinde ve 240 m uzunluğunda kazıklı genel yük iskelesinin yapılması planlanmıştır. Dolgu alanı ve genel yük iskelesi 17 m genişliğinde 310 m uzunluğunda kazıklı yaklaşım yolu ile birbirine bağlanacak şekilde projelendirilmiştir. Ayrıca aynı proje ile kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında yer alan ve İskenderun II. Organize Sanayi Bölgesi tarafından liman yapmak şartı ile faaliyet sahibine tahsis edilmiş olan 96.875 m²‘lik alanın geri saha olarak kullanılması amaçlanmıştır. “ÇED Olumlu” kararına esas Liman ve Dolgu Alanı Projesi ile 13.670 m2 iskele alanı, 133.140 m2 dolgu alanı ve 96.875 m2 geri hizmet sahası ile toplamda 243.685 m2 ’lik alan kullanımı öngörülmüştür. İlerleyen süreçte “Liman ve Dolgu Alanı Projesi” ile öngörülmüş olan iskele alanının büyütülmesine ihtiyaç duyulmuş ve bu amaçla kapasite artışına gidilmiştir.

Bir cevap yazın