Kalbinizin havası bozulmasın!

İskenderun Gelişim Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Yücel Uzun, yaz sıcaklıklarının, özellikle kalp hastaları açısından risk teşkil ettiğini ifade ederek, olası bir kalp krizini önlemek için dikkat edilmesi gereken noktalara değindi.

Kalp hastalarının kendilerini güneşten korumaları ve bol sıvı tüketmeleri gerektiğini söyleyen Uzun, sıcak havalarda kalp krizi vakalarının arttığına değindi.

Yaz sıcaklarında bol bol sıvı tüketilmesini öneren Yücel Uzun, “Stres, endişe, heyecan, korku, sıcak hava, üzüntü durumu, kafein tüketimi, kalp kapak hastalıkları ve tiroit bezinin fazla çalışması gibi birçok faktör, çarpıntıya neden olabilir. Özellikle kalp krizi riski, yaz mevsiminde artış göstermektedir. Sıcak havada kalp krizi vakalarının sık görülmesinin en önemli nedenlerinden bir tanesinin, yazın sıvı kaybından ötürü kanın pıhtılaşma oranının artmasından kaynaklanmaktadır. Kalp krizini önlemek adına, bol sıvı tüketmek ve güneşin zararlı etkilerinden korunmak önem teşkil etmektedir” açıklamasında bulundu.

Bir cevap yazın