Kardeş şehirler buluşması

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay’ın kardeş şehri Almanya Aalen’in Belediye Başkanı Thilo Rentschler ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Valilik makamında gerçekleşen kabulde, misafiriyle bir süre sohbet eden Vali Doğan, Aalen Belediye Başkanı Thilo Rentschler’i binlerce yıllık geçmişi ile birçok medeniyete ve 3 semavi dine ev sahipliği yapan, kardeşliğin simge şehri Hatay’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Pandemiden bu yana Hatay’a düzenlediği ilk büyük ziyaret olduğunu ve her defasında İlimize severek geldiğini ifade eden Başkan Thilo Rentschler, misafirperverliğinden dolayı Vali Doğan’a teşekkür etti.

Aalen’in Belediye Başkanı Thilo Rentschler ve beraberindeki heyet daha sonra Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı ziyaret ederek, EXPO 2021 Hatay’a katılım sözleşmesini imzaladı. Kardeş Şehrin belediye başkanını ağırlamaktan ve Aalen’in EXPO 2021 Hatay’da yeralmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Savaş, ‘EXPO 2021 Hatay organizasyonu için gün sayıyoruz’ dedi.

Bir cevap yazın