Her ‘Yönden’ huzur veren bir bayram

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, mukaddes bir değere ve özelliğe sahip olan “Gadir-i Hum Bayramı”nın ilçede yaşanan birlik, beraberlik, sevgi, saygı, huzur, kardeşlik ve hoşgörü köklerinin dünyaya uzanan en güçlü dallarından biri olduğunu söyledi.

Aynı yaradan’dan yaratılmanın bilinciyle insana insan olduğu için değer verildiği ve insanlığın kardeşçe yaşadığı İskenderun’daki atmosferin tüm dünyaya örnek olduğunu anlatan Kaymakam Yönden, bayramın barış ve kardeşlik emarelerine vesile olmasını temenni etti.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’in anlamlı bayram mesajı şöyle, “Geçmişten günümüze kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapan, farklı inançların ve kültürlerin karşılıklı hoşgörü içinde yaşandığı kentimizde bayram günlerinin hep birlikte en güzel şekilde idrak edilmesi; birlik, beraberlik, sevgi, saygı ve huzur çerçevesinde yaşanabileceğinin eşsiz bir timsali olmuştur.

Sosyal ve kültürel yaşantımızda önemli bir yer edinen, mukaddes bir değere ve özelliğe sahip bayramlardan biri olan “Gadir-i Hum Bayramı” İlçemizde yaşadığımız birlik, beraberlik, sevgi, saygı, huzur, kardeşlik ve hoşgörü köklerinin dünyaya uzanan en güçlü dallarından birisidir.

Bütün insanları kucaklayan ve bir ensar misali yaşadığımız güzide ülkemizde kentimiz başta olmak üzere birçok yerde Gadir-i Hum Bayramı sevinçle idrak edilmekte olup, farklı kültür ve inanç mensubu insanlarımız sevgi, saygı, huzur hoşgörü, birlik ve beraberlik içerisinde ahenk ve uyum içerisindeki yaşamlarını pekiştirmekte ve aynı yaradan’dan yaratılmanın bilinciyle insana insan olduğu için değer verildiği ve insanlığın kardeşçe yaşadığı bu samimi, mutlu ve huzurlu ambiyans tüm dünyaya da örnek bir tablo teşkil etmektedir.

Bu elzem özelliğinin doğal bir sonucu olarak da kentimizde yaşayan her türlü kültür ve inançtan vatandaşımızın sevinci ortak sevincimiz, tasası ortak tasamız, hüznü ortak hüznümüzdür.

Kentimizde mevcut hoşgörü iklimiyle “Ben, Sen Yok. Biz Varız” dedirten birliğin kaynağı da bu müstesna duygunun bütünlüğündendir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Milli varlığımız ve kültürümüz açısından önem arz eden “Gadir-i Hum Bayramı”nı Alevi kardeşlerimiz nezdinde can-ı gönülden kutlarken, ülkemize, kentimize ve tüm insanlığa sevgi, saygı, hoşgörü, barış ve kardeşlik emarelerine vesile olmasını diliyor, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Bir cevap yazın