Lütfü Savaş’a ‘Ne Oluyor?’

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, cumhurbaşkanı adayının ‘Ulusal ve uluslararası karar vericiler” tarafından işaret edileceği şeklindeki tepki çeken yorumuna açıklık getirdi. Sözlerinin çarpıtıldığını belirterek, açıklamasının arkasında duran Savaş, 3 saat 38 dakikalık programda sadece 30 saniyelik kısmının kesilip sözlerinin anlamından koparıldığını vurgularken, bilinçli bir linç kampanyası yürütüldüğünü söyledi.

CNN Türk’ün Göksu Öngören’in sunduğu ‘Ne Oluyor?’ adlı programda canlı yayınına telefonla katılan Savaş, Hatay’ın yaşadığı ekonomik, sosyolojik ve psikolojik sıkıntılara değinirken, “3 saat 38 dakikalık programda iktidarın Hatay ile ilgilenmemesini anlattım. Bunları kimse dile getirmedi. Fakat bir kelimeyi çekip 3 gündür herkes bunu tartışıyor. Demek ki kimse doğruları görmek istemiyor” dedi.

Nerede ne konuştuğunu ve Hatay’ın jeopolitik ve jeostratejik önemini çok iyi bildiğini söyleyen Savaş, “Hatay’ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türk milleti için ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyoruz. Onun için Ak Parti’den ayrılıp Cumhuriyet Halk Partisi’ne girdim” dedi.

Hatay’da yaşanan sorunların kimse tarafından görünmediğini ifade eden Savaş, “Şehrimizdeki 600 bin Suriyeliye Hatay halkının parasıyla bakıyoruz. Hükümetten Suriyeliler için hiç destek almadık. Günlük çöp miktarı 800 tondan bin 500 tona çıktı. Su kullanımı 1 buçuk kat arttı. Geçen sene 12 milyar 514 milyon liralık vergi ödedik ancak 408 milyon liralık yatırım aldık. Çöp sahası ihtiyacımızı gidermek için 4 ilçemizde yer belirledik ama Bakanlık hepsini reddetti. ÇED sürecini mahkemeye ve taşıdık. Şehrimizde bilinçli elektrik kesintisi yapılıyor. 19 yıllık iktidar Hatay’da altyapı yapmadı. 2017 yılında Büyükşehirler arasında altyapı şampiyonu olduk. Bu sene de olacağız.” diyerek zor şartlar altında çalıştıklarını anlattı.

Suriye meselesi yüzünden Hatay’daki ticaretin durma noktasına geldiğini de anlatan Savaş, “Şehrimizde işsizlik had safhada. Esnaf kan ağlıyor. 15 ülke ile ticaret yapamıyoruz. Savaş öncesi şehrimizden günde 250 TIR Orta Doğu’ya giderken şu anda 1 tane bile gitmiyor. Herkes tozpembe bir hayat var sanıyor ama ülkemize sıkıntısı olmasın diye sesimizi çıkarmıyoruz” dedi.

19 yıllık süreçte Türkiye Cumhuriyeti devletinin menfaatleri dışında kararlar alındığını hatırlatan Lütfü Savaş, “Maalesef bunlar hükümetlerin aldığı kararlarla olmuyor. Şu anda en zor borçlanan ülkelerden bir tanesiyiz. Yeni seçilecek Cumhurbaşkanı 5 yıllık süreçte herkesle barışık olması lazım. Uluslararası hukuka, anlaşmalara ve insan haklarına uygun davranması lazım. Bundan dolayı içerideki ve dışarıdaki söz söyleyiciler için konuştum. Tüm bunları son 19 yıla bakarak herkesle kavgalı halde olduğumuz için konuştum. O programda 3 saat 38 dakikada Hatay’daki yanlışları da konuştum ama bir tanesi bile gündeme gelmedi. Uluslararası hukuka, insan haklarına saygılı, ülkemizin çıkarları esas olmak üzere uluslararası anlaşmalara uyan, ulusal ve uluslararası alanda barış arayan bir cumhurbaşkanı adayı beklemek Türkiye’nin hakkıdır. Kimsenin Hatay halkını ve Türk milletini huzursuz etmeye hakkı yoktur” diyerek bilinçli bir linç kampanyası yürütüldüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanlığı için gündeme getirilen isimlerin iktidar partisinin trolleri tarafından yıpratılmaya çalışıldığını anlatan Savaş, “Bu troller kim öne çıkarsa insanlar içinde linç etmeye çalışıyor. Kendi partimde böyle bir sıkıntı yok” dedi.

Bir cevap yazın