Türkiye’nin sessiz iyi insanı Hatay’ı coşturdu

Türk Rock müziğinin sevilen ismi Haluk Levent’in Hatay’ın ana vatana katılışının 82. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında verdiği konserde binlerce Hataylı tek yürek olarak ‘Yaşa Mustafa Kemal Paşa’ diye haykırarak vatana ve Ata’ya bağlılığını bir kez daha gösterdi.

 82 yıl önceki Milli Ruh’un yankılandığı Hatay’daki konseri İzmir Marşı’yla tamamlayan Haluk Levent, “Mustafa Kemal’in askerlerine selam olsun. Yaşasın tam bağımsız Türkiye. Bayramın kutlu olsun Hatay” dedi.

Antakya Cumhuriyet Meydanı’ndaki konsere HBB Başkan Vekili Adnan Özkaya, Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, HBB daire başkanları ve binlerce Hataylı katıldı.

Yaklaşık 2 saat süren konserde Haluk Levent şarkılarını Hatay’ın ana vatana katılışı için söyledi. Haluk Levent’in söylediği şarkı ve türkülere eşlik eden Hataylılar, 23 Temmuz’un coşkusunu doyasıya yaşadı.

Gecenin sonunda ise HBB’nin havai fişek gösterisi vardı. Haluk Levent’in İzmir Marşı’nı söylediği sırada belediye binasından atılan havai fişekler gökyüzünü ve geceyi aydınlatırken, Hatay’da ”Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa’ sesi yankılandı.

Ünlü sanatçıyı Türkiye’nin yetiştirdiği ender sanatçılardan biri olmasının yanında, ‘Türkiye’nin sessiz iyi insanı’ olarak nitelendiren HBB Başkan Vekili Adnan Özkaya, “Başkanımız Lütfü Savaş’ın saygı ve selamlarını sunuyorum. 23 Temmuz bizim için çok önemlidir. 82 yıl önce şanlı bayrağımızı bize teslim eden ve başımızda dalgalandırmamızı sağlayan Mustafa Kemal Atatürk’ün saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı ve Haluk Levent’e Hataylılar adına çiçek hediye etti.

Sahnede Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni kendi üslubuyla okuyan Sanatçı Haluk Levent, “Orhan Kemal’in dediği gibi, “Çukurova’nın bereketli toprakları Hatay’dan başlar, Tarsus’a kadar gider. Bizler hep aynı memleketin çocuklarıyız” dedi.

Bir cevap yazın