‘Aday olma düşüncem yok!’

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay ile ilgili ekonomik verileri ve çalışmaları paylaştığı televizyon programında Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel’e HADO ile ilgili seslendi. İktidar partisinin Hatay’daki temsilcilerinin HBB’nin hizmetlerini engellemekle meşgul olduğunu söyleyen Başkan Savaş, Milletvekili Özel’den HADO’nun çalışma izni ile ilgili izinler konusunda yardımcı olmasını beklediklerini ifade etti.

“Hatay’da ekonomik olarak yaprak kımıldamıyor”

Hatay’ın 12 milyar 514 milyon liralık vergi ödediğini söyleyen Savaş, “Bu vergilerden bize ayrılan pay yalnızca 408 milyon lira. Yani yaklaşık 30’da 1’i. Geri kalan pay nereye gitti. Başka açıkları kapatmaya gitti. Hatay’da ekonomik olarak yaprak kımıldamıyor” dedi.

‘Özel’ teşekkür

Lütfü Savaş, HADO’nun hazırlıklarının tamamlandığını belirterek, “Gerekli izin başvurusu genel müdürlüğün masasında duruyor. Çalışma izni versinler 20-25 günde gemiyi kaldırırız. HADO işletmesi için 9 milyon para harcadık. Sayın Abdulkadir Özel lütfen bu konuyla ilgilensin. Bunu yapsın ben de kendisine teşekkür edeceğim” dedi.

Tek düşüncem Hatay!

Savaş, kendisi hakkında çıkan Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili sorulara da yanıt verdi. Tek düşüncesinin Hatay olduğunu ve Hatay’a hizmet etmekten onur duyduğunu söyleyen Savaş, aday olma isteğinin veya düşüncesinin olmadığını belirterek, herkese eşit bakacak bir Cumhurbaşkanı’ndan yana olduğunu ifade etti.

Su konusunda sabotaj vurgusu

Başkan Savaş, il genelinde yaşanan su kesintilerinin çoğunun sabotaj kaynaklı olduğunu belirterek, “Bizi sabote ediyorlar. Kablo ve boruları kesiyorlar. Sıkı sık elektrik kesiliyor. 1 saatlik elektrik kesintisinde 8 saat su bekleniyor” dedi.

‘Hükümetten 1 lira destek yok’

Altyapı yatırımlarındaki eksikliklerde Suriyeli nüfusun büyük etkisi olduğunu söyleyen Savaş, “Şehrimizde 600 bine yakın Suriyeli var. Bizden fazla su tüketiyorlar. Yatırımlarımız için 10 yıldır hükümetten 1 lira destek gelmedi. 1 milyon 660 bin Hataylının istihkakı ile 600 bin Suriyeliye bakıyoruz. Reyhanlı’ya 80 bin kişilik arıtma tesis yaptık ama şu anda 230 bin kişi var. Altyapıyı ya Avrupa Birliği ya da Japonya kredisi ile yapıyoruz” dedi.

 “Kiralama bedellerimizi tekrar teftiş edebilirler”

Başkan Savaş, son zamanlarda Hatay Büyükşehir Belediyesinin araç kiralama süreci ile ilgili iddialara açıklık getirdi. ATSO’dan ve piyasadan araçlarla ilgili ihaleden önce fiyat aldıklarını anlatan Savaş, “Hatay Büyükşehir Belediyesi Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün yasalarına saygılıdır. Yasalar, mecbur kalmadıkça araç satın almayın; kiralayın diyor. Araçlarımızın çok büyük bölümünü onların bize verdiği günlük kiralarından çok daha aza kiraladık. Kiralama bedellerimizi tekrar teftiş edebilirler. Bizim hesap veremeyeceğimiz hiçbir şey yok. Öncesinde de incelendi bir sorun bulunmadı. Ordu ile bizi karşılaştırsınlar. Ordu bizden daha ucuz ise ben bu ihaleyi yapanları görevden alırım. Bu kadar net söylüyorum” dedi.

Hassa’da neler oluyor?

Başkan Lütfü Savaş, Hassa’da yapılması planlanan Millet Bahçesi alanı için Meclis’te görüşülen konuyu gündeme taşıdı. Söz konusu alanın önce TEKEL’e ait olduğunu sonra Hazine’ye ve ardından TOKİ’ye devredildiğini söyleyen Savaş, “TOKİ burayı Millet Bahçesi olsun diye Hassa Belediyesi’ne devretmiş. Şimdi ise bu alan Millet Bahçesi geriye çekilerek özel mülkiyetin kullanımına açılmış. Ancak Milli Emlak’tan görüş alınmadan Meclis’e sunulmuş. Bu bir suçtur. Savcıları göreve çağırıyorum. Biz 1/100000’lik planı yaparken 65 kurumdan görüş alıyoruz. HBB Meclis’in Temmuz toplantısında ben izinliyken oy çokluğuyla kabul edilmiş. Bizim arkadaşlarımız komisyonda bu maddeye muhalefet şerhi koymuş” diyerek iktidar partisi il başkanının bu konuyu ilgili belediye başkanına sorması ve konuyu açıklaması gerektiğini kaydetti.

Bir cevap yazın