’27 milyon lira vermeyi gözden geçiririm’

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kent meydanı olarak değerlendirilmek üzere protokolü imzalanan Antakya Vakıf İşhanı alanıyla ilgili tartışma yaratan tarihi eser kalıntıları olduğu iddialarını yeniledi. Jeoradar taramalarında kent meydanı yapılacak olan alanda 4 metre genişliğinde ve 14 metre uzunluğunda yapı çıktığını belirten Başkan Savaş, “Eğer projede istediklerimizi yapamayacaksak 27 milyon lirayı vermeyi gözden geçiririm” dedi.

Vakıf İşhanı alanının altında radarla tarama sonucu yapıların göründüğünü belirten Savaş, “Proje için attığımız imzanın arkasındayız. Oranın meydan olmasını herkesten daha çok istiyorum. Artık bir yapı yapacağımız yeri jeoradarla taratıyoruz. Yer altındaki eserler de bizim için çok önemli. Buranın altına otopark ve duş alanları yapmak istedik. Biri 4 metre genişliğinde ve 14 metre uzunluğunda yapı çıktı. Bunun Anıtlar Kurulu, Müze ve KUDEB birimimiz tarafından araştırılması gerekir. Eğer alt tarafa istediklerimizi yapamayacaksak 27 milyon lirayı vermeyi gözden geçiririm. Çünkü Hatay halkının hakkını korumak zorundayım” diyerek, kul hakkı yemeyeceğini ve yedirmeyeceğini ifade etti.

İktidar partisi temsilcilerinin bu konuda sadece Vakıflar’dan yana tavır sergilediğini belirten Savaş, “Vakıflar zamanında bu alanda bir yeri 7 bin 142 liraya almış. Şimdi ise 26 bin istiyor. İktidar temsilcileri sanki biz bu ülkenin belediyesi değilmişiz gibi sürekli Vakıflar’dan yana tavır sergiliyor. Eğer inşaat yapamayacaksan neden 4 kat fazla para vereyim” dedi.

Bir cevap yazın