Şehitlikte hüzünlü bayram arefesi!

Paylaşma ve dayanışmanın ön plana çıktığı dini bayramlarımızdan biri olan Kurban Bayramı dolayısıyla gerçekleşen şehitlik ziyaretinde duygu dolu anlar yaşandı.

Karaağaç Asri Mezarlığı’ndaki şehitlikte düzenlenen törende; Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü adına canlarını feda ederek şehadete intikal eden tüm aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakika saygı duruşunda bulunulmasını takiben İstiklal Marşı okundu.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın yanı sıra, törene katılan siyasi ve askeri erkan ile birlikte belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, şehit ve gazi yakınları İskenderun İlçe Müftüsü Osman Şekerci’nin eşliğinde, rütbelerin en üstünü olarak addedilen şehitlik mertebesine erişen aziz şehitlerimizin ruhu ile ülkemiz ve milletimizin bekası için elleri semaya açarak, dualar etti.

Kaymakam İskender Yönden ve beraberindeki protokol üyeleri, aziz şehitlerimizin kabirlerini tek tek ziyaret ederek, şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Şehitlik ziyaretinin ardından, Kaymakam Yönden ve ilçe protokolü şehit ve gazi ailelerini ziyaret ederek, bayramlarını kutladı.

Bir cevap yazın